Lang & Gelukkig

Drie bekende sprookjesverhalen in één komische, muzikale kinderfilm. Een mix van opvallende decors, grappige liedjes en maffe taferelen. Een theatrale over de top film.

Deze vermakelijke speelfilm is een wilde aaneenschakeling van komische fragmenten. De film zit vol met sketches rond bekende sprookjesfiguren. De muizige Assepoester, de wat oudere roodkapje en Prins Roderick kampen allemaal met onzekerheden, verlangens en familieproblemen. Assepoester moet verplicht in één huis wonen met haar nieuwe stiefmoeder Irma Zonderboezem en haar drakerige dochters Paris en Hilton en droomt heimelijk over die ene grote liefde. Roodkapje is erg onzeker en valt uiteindelijk hopeloos voor de charmes van een hongerige wolf. En de moeder van Prins Roderick vindt het hoog tijd worden dat hij aan de vrouw gaat, terwijl hij zelf veel liever tijd verdrijft met zijn trouwe lakei Willy.

Gemaakt door de regisseur van onder andere Ja zuster, nee zuster en Theo en Thea en de ontmaskering van het Tenenkaasimperium. Gebaseerd op de gelijknamige toneelvoorstelling van het RO Theater, gespeeld door dezelfde cast. Winnaar van de publieksprijs op het Nederlands Film Festival.

Aan de slag met deze film?

Deze speelfilm is gratis te bekijken via de “Bekijk in de klas”-knop bovenaan deze pagina. Deze gratis versie op NPO Start betreft een verkorte 82 minuten durende versie van de film.

De film is bovendien te boeken voor besloten schoolvoorstellingen in filmtheaters door het hele land. Neem hiervoor contact op met een filmtheater of bioscoop in de buurt. Of kijk voor meer informatie voor het boeken van een schoolvoorstelling op deze pagina.

  • Alle leeftijden

Pieter Kramer Nederland 2010, 94 min

Thema Verbeelding / fantasie, Humor
Filmkenmerken > 61 minuten
Volg ons ook op:

Bekijk ook eens

Bekijk alle films
Volg ons op