Ja zuster, nee zuster

Een rusthuis vol herrie: vrolijke Nederlandse musical over de bewoners, de boze buurman en de bazige zuster van een rusthuis waar het nooit saai is.

Zuster Klivia runt een gezellig chaotisch rusthuis. Ze kibbelt aan de telefoon met huurbaas Buurman Boordevol over overlast. Een ontploffing in de kelder van het rusthuis maakt een abrupt einde aan dit gesprek. De strijd tussen Buurman Boordevol en zuster Klivia barst in volle hevigheid los.

Ja zuster, nee zuster werd oorspronkelijk geschreven door Annie M.G. Schmidt, de beroemde kinderboekenschrijver die zich afzette tegen burgerlijkheid. Deze energieke musical, met liedjes uit de originele serie, is verworden tot cultureel erfgoed en een ware Nederlandse klassieker.

Aan de slag met deze film?

De film is te bekijken via NPO Plus - hiervoor is een account vereist. De setting van het rusthuis is van fundamenteel belang in deze film. De Filmfabriek heeft een les ontwikkeld over setting en art-direction, en wat daar allemaal bij komt kijken. Deze les op LessonUp is te vinden via de onderstaande link.

  • Alle leeftijden

Pieter Kramer Nederland 2002, 100 min

Ga direct naar het lesmateriaal
Thema Muziek, Gezondheid / ziekte
Filmkenmerken > 61 minuten

Lesmateriaal

Volg ons ook op:

Bekijk ook eens

Bekijk alle films
Volg ons op