Kapsalon Romy

Met frisse tegenzin past oma Stine (Beppie Melissen) op haar kleindochter Romy (Vita Heijmen), omdat haar pas gescheiden dochter Margot (Noortje Herlaar) moet werken.
Oma, nog steeds actief als kapster, worstelt met beginnende Alzheimer. Romy vindt het niet leuk dat ze elke dag naar de kapsalon moet, maar alles wordt anders als oma Stine haar kleindochter in vertrouwen neemt over haar toenemende verwardheid. Dan realiseert Romy zich dat oma niet alleen op haar past, maar zij ook op oma. De band tussen de twee groeit terwijl oma steeds meer lijkt te veranderen: ze is liever dan anders, makkelijker, en ze vertelt over haar kindertijd in Denemarken. Romy staat oma zoveel mogelijk bij in het runnen van de kapsalon, maar als dat niet langer gaat trekt Romy haar eigen plan. Ze besluit oma’s grootste wens in vervulling te laten gaan.

Lesmateriaal:

Het Nederlands Film Festival heeft gratis lesmateriaal ontwikkeld dat geschikt is voor groep 7 en 8. In deze les worden de leerlingen bekend gemaakt met filmeducatie. Zijn leerlingen zich bewust van de intentie van de maker? Door middel van kijkvragen en discussie leren leerlingen anders kijken naar de film.

  • Alle leeftijden

Mischa Kamp Nederland 2019, 92 min

Ga direct naar het lesmateriaal
Thema Familie, Afscheid / dood, Gezondheid / ziekte, Coming of age, Identiteit
Filmkenmerken > 61 minuten
Volg ons ook op:

Bekijk ook eens

Bekijk alle films
Volg ons op