Kabam!: Gymtovenaar

Berith is haar gymtas vergeten en moet iets uit de gevonden-voorwerpen-bak aan. Ze is hartstikke bang dat ze wordt uitgelachen. Maar met een vleugje fantasie en een toverstaf vol magie verandert dat..

Kabam! is een serie voor jonge kinderen, die hen laat zien hoe je angsten kan overwinnen door middel van verbeeldingskracht! In de aflevering Gymtovenaar is het meisje Berith bang voor de kleding in de gevonden-voorwerpen-bak. Toch blijkt ze een spetterende outfit te hebben dankzij een tovenaarpoppetje.

Aan de slag met deze aflevering?

Deze aflevering van Kabam! is gratis te bekijken via de “Bekijk in de klas”-knop bovenaan deze pagina. Het Nederlands Film Festival heeft gratis lesmateriaal ontwikkeld dat geschikt is voor groep 3 van het primair onderwijs.

In de bijbehorende les gaat het niet zozeer om het overdragen van filmkennis aan de kinderen, maar om hen bewust te laten kijken en luisteren. Zo ontdekken zij op een speelse en vrije manier van alles over film, angsten, gevoelens en fantasie. In de LessonUp worden gesprekken afgewisseld met praktische opdrachten, want als je iets ziet, wil je er het liefste zelf mee aan de slag. Zo verbinden de kinderen zich goed met wat ze beleefden in de film. Vind de les hieronder.

  • Alle leeftijden

Elisabeth Hesemans Nederland 2021, 8 min

Thema Humor, Verbeelding / fantasie
Filmkenmerken 6-30 minuten

Lesmateriaal

Volg ons ook op:

Bekijk ook eens

Bekijk alle films
Volg ons op