Joshua: Teenager vs. Superpower

Krachtige documentaire die toont hoe één 17-jarige jongen duizenden mensen weet te inspireren. Joshua Wong is één van de leidende figuren achter grootse vrijheidsprotesten in Hong Kong.

Moed en idealisme staan centraal in deze film; tiener Joshua Wong probeert zijn thuishaven te redden wanneer de autonomie van Hong Kong op het spel staat. Met veel passie weet hij duizenden jongeren te inspireren om de straten te bezetten. Hierdoor wordt Joshua een onwaarschijnlijke leider van de verzetsbeweging.

Deze docu schetst een beeld van de spanningen tussen Hong Kong en de Chinese Communistische Partij, en vertelt het verhaal van duizenden studenten die tegen de alsmaar groter wordende druk van de Chinese overheid protesteren. Ontroerend, heldhaftig, en episch in proportie.

Aan de slag met deze film?

Via de “Bekijk de film”-knop bovenaan deze pagina is te zien waar de film beschikbaar is. Deze docu laat het verhaal van een leeftijdsgenoot zien, die zich hard maakt voor waar hij in gelooft. Daardoor kan deze film goed resoneren bij leerlingen. Daarnaast wordt er belangrijke, actuele thematiek besproken.

Algemeen lesmateriaal

IDFA Amsterdam heeft algemeen lesmateriaal ontwikkeld die inzetbaar is bij alle documentaires. Dit lesmateriaal is geschikt voor de onder- en bovenbouw van het voortgezet onderwijs en creatieve mbo-opleidingen. Je vindt de les onderaan deze pagina.

  • Angst
  • Grof taalgebruik
  • Let op met kinderen tot 12 jaar

Joe Piscatella China 2017, 79 min

Ga direct naar het lesmateriaal
Thema Democratie / rechtsstaat, Identiteit, Oorlog / conflict / geweld, Coming of age, Koloniaal verleden, Azië, China
Filmkenmerken > 61 minuten

Lesmateriaal

Volg ons ook op:

Bekijk ook eens

Bekijk alle films
Volg ons op