Jackie en Oopjen

De 12-jarige Jackie is kind aan huis in het Rijksmuseum. Haar moeder Mouna werkt daar als conservator. Wanneer de beroemde Rembrandt-schilderijen van Marten Soolmans en Oopjen Coppit worden tentoongesteld, gebeurt er iets wonderlijks.

Begin twintig waren ze, de pas getrouwde suikermagnaten Marten en Oopjen, toen Rembrandt het jetset-stel in 1634 vereeuwigde. Saaie bedoeling, totdat Oopjen bijna vierhonderd jaar later uit het schilderij stapt. Omdat ze denkt dat de 12-jarige museumbezoeker Jackie haar zusje is. Een oud schilderij vormt de basis voor deze vrolijke film.

Aan de slag met deze film?

Het Nederlands Film Festival heeft 2 gratis lessen ontwikkeld. Zowel een les voor de middenbouw als een les voor de bovenbouw van het primair onderwijs. Deze filmlessen gaan in op de filmische middelen die een filmmaker gebruikt om zijn verhaal te vertellen. In de les onderzoeken de leerlingen hoe je met onder andere muziek de mogelijkheid hebt om de gedachten en gevoelens van een iemand te verbeelden. Vind de lessen  hieronder.

  • Alle leeftijden

Annemarie van de Mond Nederland 2020, 90 min

Ga direct naar het lesmateriaal
Thema Familie, Verbeelding / fantasie, Vriendschap
Filmkenmerken > 61 minuten

Lesmateriaal

Volg ons ook op:

Bekijk ook eens

Bekijk alle films
Volg ons op