I Don't Wanna Dance

Autobiografisch verhaal over Joey en zijn broertje, die na twee jaar bij hun tante gewoond te hebben worden teruggeplaatst bij hun moeder.

Joey en zijn broertje Ricardo gaan weer bij hun moeder Daphne wonen, nadat ze twee jaar bij hun tante hebben doorgebracht. Maar Daphne heeft emotionele problemen, en het wordt al snel duidelijk waarom ze ooit bij haar zijn weggegaan. Briljant geacteerd, krachtig en poëtisch coming of age-drama.

Aan de slag met deze film?

Via de “Bekijk de film”-knop bovenaan deze pagina is te zien waar de film beschikbaar is. Het Nederlands Film Festival heeft gratis lesmateriaal ontwikkeld dat geschikt is voor klas 4 t/m 6 van het voortgezet onderwijs. In de LessonUp les leren de leerlingen over de verschillende manieren van een verhaal vertellen zoals fictie en documentaire. Daarnaast onderzoeken de leerlingen het gebruik van licht en kleur. Tot slot moeten ze de manier van cameravoering en het gebruik van montage kunnen verwoorden.

Verder heeft Movies that Matter gratis lesmateriaal ontwikkelt voor het mbo. Met de les maakt jouw klas kennis met filmeducatie en mensenrechten in de breedste zin, en open je de ogen van leerlingen en studenten voor mensenrechtenthema's.

  • Let op met kinderen tot 12 jaar
  • Geweld
  • Grof taalgebruik

Flynn Von Kleist Nederland 2020, 89 min

Ga direct naar het lesmateriaal
Thema Coming of age, Familie, Opvoeding
Filmkenmerken > 61 minuten

Lesmateriaal

Volg ons ook op:

Bekijk ook eens

Bekijk alle films
Volg ons op