Hidden Figures

Deze indrukwekkende film toont een onbelicht deel van de geschiedenis van de ruimtevaart en neemt de kijker mee achter de schermen bij de NASA.

De vrouwen in Hidden Figures zijn eens niet de huisvrouwen en vriendinnetjes van de heroïeke astronauten, die vol spanning afwachten of hun mannen weer thuiskomen. Nee, de film vertelt het verhaal van Katherine Johnson, Dorothy Vaughn en Mary Jackson, drie briljante vrouwen van Afro-Amerikaanse afkomst, die werkten bij de NASA als menselijke rekencomputers. Hidden Figures is gebaseerd op een waargebeurd verhaal en laat zien welke rol Afro-Amerikaanse vrouwen hadden bij het ruimtevaartprogramma van de NASA in de jaren ’60.

Aan de slag met deze film?

Via de “Bekijk de film”-knop bovenaan deze pagina is te zien waar de film beschikbaar is. Bij de film is een gratis lesbrief te downloaden van InScience – een wetenschapsfilmfestival dat de schoonheid van wetenschap toont en ingewikkelde thema’s uit de wetenschap verheldert met behulp van film. De lesbrief is ontwikkeld voor bij de vertoning op hun festival, maar is ook te gebruiken voor bij de eigen vertoning in de klas. In de lesbrief is onder andere aandacht voor de combinatie vrouw, wetenschap en techniek en de vooroordelen en stereotyperingen die hierover bestaan.

Vakpagina Geschiedenis
Ben je geschiedenisdocent? Vind de laatste filmtips en lesideeën op de vakpagina Geschiedenis.

  • Let op met kinderen tot 12 jaar
  • Discriminatie

Theodore Melfi Verenigde Staten 2016, 127 min

Ga direct naar het lesmateriaal
Thema Boekverfilming, Feminisme, Koude oorlog, Noord-Amerika
Filmkenmerken > 61 minuten
Volg ons ook op:

Bekijk ook eens

Bekijk alle films
Volg ons op