Het Schnitzelparadijs

De wereld in het klein. Wanneer Nordip belandt in de keuken van hotel De Blauwe Gier gaat er een wereld voor hem open. Komische coming-of-age film.

De vader van Nordip wil niets liever dan dat zijn zoon medicijnen gaat studeren. Met zijn cum laude rapport moet dat geen probleem worden. Nordip zelf ziet dat echter helemaal niet zitten. Wat hij dan wel wil, dat weet hij nog niet. Om een plek te vinden waar hij hierover kan nadenken, besluit hij een baantje te nemen bij hotel De Blauwe Gier: de plek waar je heengaat als je écht niets kan. Hier ontmoet hij vele interessante figuren en een nieuwe liefde. Al snel blijkt dat de oer-Hollandse vader van Nordip's nieuwe vriendin het hier niet mee eens is.

Vrije boekverfilming naar de gelijknamige roman van Khalid Boudou. De film sluit enerzijds door de thematiek en leeftijd van de personages, en anderzijds door de komische insteek, goed aan op de bovenbouw van het middelbaar onderwijs.

Aan de slag met deze film?

In het lesmateriaal van Schoolfilm van de Maand ga je met je leerlingen dieper in op de manier waarop de filmmaker het verhaal van Nordip vertelt. Aan de hand van verschillende fragmenten komen aspecten zoals perspectief, geluid en montage aan bod. De film is gratis te zien op Schooltv.

Lees hier het interview met Martin Koolhoven over de film.

  • Let op met kinderen tot 6 jaar
  • Geweld
  • Grof taalgebruik

Martin Koolhoven Nederland 2005, 83 min

Ga direct naar het lesmateriaal
Thema Boekverfilming, Coming of age, Familie, Humor, Identiteit, Liefde, Vriendschap, Racisme / discriminatie
Filmkenmerken > 61 minuten

Lesmateriaal

Volg ons ook op:

Bekijk ook eens

Bekijk alle films
Volg ons op