Guaxuma

Met een autobiografische vertelling en een mix van verschillende animatietechnieken wordt de kijker meegesleurd in de herinneringen van Nara Normande. Ze keert terug naar haar jeugd in Guaxuma.

Haar kindertijd in Guaxuma was gelukkig en onbezorgd: er waren wekelijkse feesten op het strand en avontuurlijke, heimelijke uitstapjes naar verlaten hotels. Op het strand sloot ze een diepe vriendschap voor de eeuwigheid en voelde ze zich vrij. Maar later kwamen verdriet, afscheid en dood.

Aan de slag met deze film?

Deze korte documentaire is gratis te bekijken via de “Bekijk de film”-knop bovenaan deze pagina.Deze documentaire is geselecteerd door het IDFA. In de korte documentaire wordt Portugees gesproken, maar er is Engelse ondertiteling. De verschillende animatie technieken die worden gebruikt maakt deze documentaire erg geschikt om na te bespreken. Hierbij kan ook de korte making of video worden vertoond in de klas.

Algemeen lesmateriaal

IDFA Amsterdam heeft algemeen lesmateriaal ontwikkeld die inzetbaar is bij alle documentaires. Dit lesmateriaal is geschikt voor de onder- en bovenbouw van het voortgezet onderwijs en creatieve mbo-opleidingen. Je vindt de les onderaan deze pagina.

Nara Normande Frankrijk, Brazilië 2018, 15 min

Ga direct naar het lesmateriaal
Thema Coming of age, Familie, Verbeelding / fantasie, Vriendschap, Identiteit, Latijns-Amerika
Filmkenmerken 6-30 minuten

Lesmateriaal

Volg ons ook op:

Bekijk ook eens

Bekijk alle films
Volg ons op