Grote & Kleine Wolf

Grote Wolf woont heel gelukkig in zijn eentje onder een prachtige boom, tot op een dag een klein wolfje bij hem intrekt. Wolfje eet zijn eten op, gooit zijn spullen door de war, snurkt, kortom: hij is een enorme lastpost. Maar als Wolfje weer is vertrokken, realiseert Grote Wolf zich hoezeer hij zijn kleine kameraadje mist.

Lesmateriaal

Grote & Kleine Wolf maakt deel uit van één van de lessen genaamd 'Verhalen met een staartje'. Samen met Hittegolf en Sam's Droom.

In deze les gaan we in op verschillende animatiefilms en stijlen. Aan de hand van korte filmfragmenten en plaatjes worden er vragen gesteld en opdrachten aangeboden waarin de kinderen kennis maken met verschillende aspecten die bij animatiefilm horen zoals; personages, filmgeluiden fantasie en stop-motion.

Deze compilatie bestaat uit een aantal hilarische en ontroerende korte animatiefilms over o.a. een burenruzie tussen twee wolven (Grote Wolf & Kleine Wolf). Hittegolf neemt ons mee naar een warm oord, waarin de gemoederen hoog oplopen en in Sam's Droom laat een kleine muis ons ontdekken dat je groot mag durven dromen.

  • Alle leeftijden

Rémi Durin België 2018, 14 min

Ga direct naar het lesmateriaal
Thema Familie, Natuur / dieren, Vriendschap
Filmkenmerken 6-30 minuten
Volg ons ook op:

Bekijk ook eens

Bekijk alle films
Volg ons op