Forever Rich

Een opkomende rapper draait door als een vernederende video viral gaat. Hij doet er alles aan om zijn imago in stand te houden. Rauwe film die identiteit en het gebruik van social media bespreekbaar maakt in de klas.

Richie staat op het punt de grootste popartiest van Nederland te worden, wanneer een groep gewapende tieners hem berooft van zijn pronkstuk: een gouden Rolex. Als de beelden van de beroving viraal gaan en rapper Richie zich publiekelijk vernederd voelt, zet hij alles op alles om zijn horloge terug te krijgen. Hoe ver zal Richie gaan in dit koortsachtige kat-en-muisspel om zijn imago te redden en te bewijzen dat hij onaantastbaar is.

Aan de slag met deze film?

Het Nederlands Film Festival heeft gratis lesmateriaal ontwikkeld dat geschikt is voor het MBO en klas 4 t/m 6 van het voortgezet onderwijs. Aan hand van korte fragmenten uit de film onderzoeken de leerlingen de kernboodschap en onderzoeken zij wat hun mening hierover is. Ze verwoorden hoe zij zelf met de hedendaagse onderwerpen uit de film, zoals identiteit, imago en social media, te maken krijgen. Vind de les hieronder.

Shady El-Hamus Nederland 2021, 90 min

Ga direct naar het lesmateriaal
Thema Arm / rijk, Criminaliteit, Mediawijsheid, Muziek, Oorlog / conflict / geweld
Filmkenmerken > 61 minuten

Lesmateriaal

Volg ons ook op:

Bekijk ook eens

Bekijk alle films
Volg ons op