Uit de kast komen is niet eenvoudig. Deze speelfilm toont dat de acceptatie van je familie daarbij zeer bepalend is. In sommige conservatieve (sub)culturen heersen nog steeds vooroordelen rondom seksualiteit.

Karim, een succesvolle ondernemer uit Rotterdam, besluit op een dag dat hij zijn familie laat weten dat hij op mannen valt en verliefd is op Kofi. Karims ouders en broertje willen er niets van weten. Karim beseft dat hij de confrontatie aan moet gaan, met zichzelf en zijn conservatieve familie, om vooroordelen over zijn seksualiteit weg te nemen.

Het speelfilmdebuut van Shariff Nasr kent zowel lichtvoetige comedy-momenten als meer schrijnende scènes. De regisseur/schrijver baseerde zich deels op de ervaringen van acteur Fahd Larhzaoui, die een theaterstuk maakte over zijn positie als homoman in de Marokkaans-Nederlandse cultuur.

Aan de slag met deze speelfilm?

El Houb draait nu in de bioscoop. De film is bovendien te boeken voor besloten schoolvoorstellingen in filmtheaters door het hele land. Neem hiervoor contact op met een filmtheater of bioscoop in de buurt. Of kijk voor meer informatie voor het boeken van een schoolvoorstelling op deze pagina.

  • Let op met kinderen tot 12 jaar
  • Geweld
  • Drugs- en/of alcoholmisbruik
  • Discriminatie
  • Grof taalgebruik

Shariff Nasr Nederland 2021, 102 min

Thema LHBTI+, Identiteit, Liefde
Filmkenmerken > 61 minuten
Volg ons ook op:

Bekijk ook eens

Bekijk alle films
Volg ons op