El Houb

Uit de kast komen is niet eenvoudig. Deze speelfilm toont dat de acceptatie van je familie daarbij zeer bepalend is. In sommige conservatieve (sub)culturen heersen nog steeds vooroordelen rondom seksualiteit.

Karim, een succesvolle ondernemer uit Rotterdam, besluit op een dag dat hij zijn familie laat weten dat hij op mannen valt en verliefd is op Kofi. Karims ouders en broertje willen er niets van weten. Karim beseft dat hij de confrontatie aan moet gaan, met zichzelf en zijn conservatieve familie, om vooroordelen over zijn seksualiteit weg te nemen.

Het speelfilmdebuut van Shariff Nasr kent zowel lichtvoetige comedy-momenten als meer schrijnende scènes. De regisseur/schrijver baseerde zich deels op de ervaringen van acteur Fahd Larhzaoui, die een theaterstuk maakte over zijn positie als homoman in de Marokkaans-Nederlandse cultuur.

Aan de slag met deze speelfilm?

Via de “Bekijk de film”-knop bovenaan deze pagina vind je een handig overzicht met streamingdiensten waar je de complete film kan bekijken. Het Internationaal Film Festival Rotterdam heeft bijbehorend lesmateriaal ontwikkelend dat geschikt is voor klas 4 t/m 6 van het voortgezet onderwijs en alle leerjaren van het mbo. Het bestaat uit een les voorafgaand aan de filmvertoning en een les na het zien van de film. Centraal in deze les staat het thema liefde en vooroordelen. Naast het klassikaal bespreken van de film zijn er ook twee bijpassende creatieve opdrachten die in tweetallen zal worden uitgevoerd. Vind de lessen hieronder.

  • Let op met kinderen tot 12 jaar
  • Geweld
  • Drugs- en/of alcoholmisbruik
  • Discriminatie
  • Grof taalgebruik

Shariff Nasr Nederland 2021, 102 min

Ga direct naar het lesmateriaal
Thema LHBTQIA+, Identiteit, Liefde, Familie, Religie / geloof
Filmkenmerken > 61 minuten
Volg ons ook op:

Bekijk ook eens

Bekijk alle films
Volg ons op