Een jaar zonder mijn ouders

Als Tareq vanwege de oorlog Syrië ontvlucht, moet hij zijn ouders, zusje en broertje achterlaten. Op naar Europa, een onzekere toekomst tegemoet.

Wanneer zal hij zijn ouders weer zien? Het wordt een gevaarlijke reis en eenmaal aangekomen in Nederland begint het wachten. Als hij had geweten dat het wel een jaar zou gaan duren, was hij dan ook weggegaan? Had hij eigenlijk een keuze?

Aan de slag met deze documentaire?

Via de “Bekijk in de film”-knop bovenaan deze pagina kun je zien waar de documentaire gratis te bekijken is. Deze documentaire is goed te gebruiken om leerlingen te laten nadenken over het leven en de maatschappij.

IDFA lesmateriaal
IDFA Amsterdam heeft een lesbrief en algemeen lesmateriaal ontwikkeld die inzetbaar is bij alle documentaires. Deze lesbrief is geschikt voor groep 6,7,8 en de onderbouw van het voorgezet onderwijs. Het lesmateriaal is geschikt voor de onderbouw van het voortgezet onderwijs. Je vindt de lesbrief en de LessonUp onderaan deze pagina.

Let op: dit lesmateriaal is niet specifiek ontworpen voor het vak Nederlands, maar de film is daarvoor wel inzetbaar. Kijk op deze pagina voor inspiratie voor geschikte films en (algemeen) lesmateriaal: https://filmeducatie.nl/nederlands-lessen.

  • Alle leeftijden

Els van Driel Nederland 2015, 24 min

Ga direct naar het lesmateriaal
Thema Familie, Migratie / vluchten, Oorlog / conflict / geweld
Filmkenmerken 6-30 minuten

Lesmateriaal

IDFA lesbrief (groep 6,7,8 en brugklas)

Volg ons ook op:

Bekijk ook eens

Bekijk alle films
Volg ons op