De eeuwige stilte

Reis mee met het legendarische schip de 'Terra Nova' tijdens hun expeditie naar de Zuidpool.

Deze documentaire speelt zich af in de heroïsche tijd van Antarcticaverkenningen van de legendarische Terra Nova-expeditie naar de Zuidpool. In de winter van 1911-1912 reist ontdekkingsreiziger kapitein Robert Falcon Scott met het schip de 'Terra Nova' voor de tweede en laatste keer naar Antarctica. Het schip vertrok op 29 november 1910 vanuit Lyttelton Nieuw-Zeeland, door het pakijs naar Ross-eiland en de Grote IJs barrière.

Aan de slag met deze documentaire?

De documentaire geeft een uniek beeld van de omstandigheden en ontdekkingen tijdens de Antarcticaverkenningen van het schip de 'Terra Nova'. De documentaire laat alles zien: het leven aan boord, de buitenaardse ijsformaties, en de Adélie pinguïns en de shua's (een soort meeuwen) bij de Erebusberg. 

Eye Film Player

Deze film gratis in de klas bekijken? Maak een gratis onderwijsaccount aan op de Eye Film Player. Zie player.eyefilm.nl/in-de-klas hoe je dit kunt aanvragen.

Vakpagina Geschiedenis

Ben je geschiedenisdocent? Vind de laatste filmtips en lesideeën op de vakpagina Geschiedenis.

Algemeen lesmateriaal

IDFA Amsterdam heeft algemeen lesmateriaal ontwikkeld die inzetbaar is bij alle documentaires. Dit lesmateriaal is geschikt voor de onder- en bovenbouw van het voortgezet onderwijs en creatieve mbo-opleidingen. Je vindt de les onderaan deze pagina.

  • Alle leeftijden

Herbert G. Ponting Verenigd Koninkrijk 1924, 109 min

Ga direct naar het lesmateriaal
Thema Reizen / vakantie, Natuur / dieren
Filmkenmerken > 61 minuten

Lesmateriaal

Volg ons ook op:

Bekijk ook eens

Bekijk alle films
Volg ons op