De Club van Lelijke Kinderen

De Club van Lelijke Kinderen is een spannende familiefilm naar het gelijknamige boek van Koos Meinderts onder regie van Jonathan Elbers, die in 2012 ook de gelijknamige korte film hiervan heeft gemaakt.

Paul, een 11-jarige jongen met grote flaporen, moet op een dag plotseling mee op schoolreisje. Al snel komt hij er achter dat hij in werkelijkheid samen met honderden andere kinderen wordt opgesloten omdat hij lelijk is. Op deze manier wil president Isimo het land opschonen. Paul weet te ontsnappen en richt samen met Sara en een aantal andere kinderen ‘De Club van Lelijke Kinderen’ op. Vanuit hun schuilplaats gaan ze de strijd aan met het regime van de president. Lukt het Paul en zijn vrienden de andere lelijke kinderen te bevrijden, en het regime van Isimo omver te werpen?

Lesmateriaal van Nederlands Film Festival

Deze filmles voor de groepen 7-8 van het primair onderwijs gaat in op de filmische middelen die een filmmaker gebruikt om zijn verhaal te vertellen. In deze les onderzoeken de leerlingen hoe je met o.a. muziek en camerawerk de mogelijkheid hebt om de gedachten en gevoelens van iemand te verbeelden. We bekijken verschillende fragmenten en onderzoeken hoe de kern/boodschap van een fragment tot uiting komt in de manier waarop de film is gemaakt (de vormgeving).

  • Geweld
  • Angst
  • Grof taalgebruik
  • Let op met kinderen tot 6 jaar

Jonathan Elbers Nederland 2019, 91 min

Ga direct naar het lesmateriaal
Thema Racisme / discriminatie, Oorlog / conflict, Democratie / rechtsstaat
Filmkenmerken > 61 minuten
Volg ons ook op:

Bekijk ook eens

Bekijk alle films
Volg ons op