De Club van Lelijke Kinderen

Een spannende familiefilm over de elfjarige Paul die wordt opgesloten omdat hij grote flaporen heeft. Een film over discriminatie en burgerlijke ongehoorzaamheid.

Paul, een 11-jarige jongen met grote flaporen, moet op een dag plotseling mee op schoolreisje. Al snel komt hij erachter dat hij in werkelijkheid samen met honderden andere kinderen wordt opgesloten omdat hij lelijk is. Op deze manier wil president Isimo het land opschonen. Paul weet te ontsnappen en richt samen met Sara en een aantal andere kinderen ‘De Club van Lelijke Kinderen’ op. Vanuit hun schuilplaats gaan ze de strijd aan met het regime van de president. Lukt het Paul en zijn vrienden de andere lelijke kinderen te bevrijden, en het regime van Isimo omver te werpen?

Wist je dat kinderen het leuk vinden om het boek te lezen nadat ze de film hebben gezien? Dit verhaal is ook beschikbaar als e- of (luister)boek bij de Jeugdbibliotheek.

Aan de slag met deze film?

Via de “Bekijk”-knop bovenaan deze pagina kun je zien waar de film te bekijken is. Het Nederlands Film Festival heeft gratis lesmateriaal ontwikkeld dat geschikt is voor groep 7 en 8 van het primair onderwijs. Deze film les gaat in op de filmische middelen die een filmmaker gebruikt om zijn verhaal te vertellen. In deze les onderzoeken de leerlingen hoe je met onder andere muziek en camerawerk de mogelijkheid hebt om de gedachten en gevoelens van iemand te verbeelden. We bekijken verschillende fragmenten en onderzoeken hoe de kern/boodschap van een fragment tot uiting komt in de manier waarop de film is gemaakt. Vind de les hieronder.

  • Geweld
  • Angst
  • Grof taalgebruik
  • Let op met kinderen tot 9 jaar

Jonathan Elbers Nederland 2019, 91 min

Thema Oorlog / conflict / geweld, Democratie / rechtsstaat, Pesten, Vriendschap, Boekverfilming
Filmkenmerken > 61 minuten

Lesmateriaal

Volg ons ook op:

Bekijk ook eens

Bekijk alle films
Volg ons op