Dat Haar!

Een aandoenlijke korte documentaire over een geadopteerd meisje dat worstelt met haar kroeshaar. In de zoektocht naar een oplossing ontdekt ze niet alleen een fijne kapper, maar ook haar culturele identiteit.

De twaalfjarige Kaylee vindt haar kroeshaar maar vervelend. Ze is op haar derde geadopteerd door een Fries echtpaar en is de enige donkere leerling in haar klas. Hoewel haar adoptiemoeder haar uiterste best doet om haar haar goed te verzorgen, is dit een last op hun schouders.

Nu het einde van het schooljaar en de overgang naar de middelbare school nadert, gaan Kaylee en haar moeder op zoek naar een kapper die hen kan helpen. Zo komt ze in aanraking met vrouwelijke kappers die haar niet alleen kunnen helpen met haar kroeshaar, maar ook met het ontdekken van haar culturele identiteit.

Aan de slag met deze film?

De film is gratis te bekijken via de “Bekijk de film”-knop bovenaan deze pagina. De documentaire kan in de klas ingezet worden als inleiding op een gesprek over culturele diversiteit en (de zoektocht naar) eigen identiteit. 

Algemeen lesmateriaal

IDFA Amsterdam heeft algemeen lesmateriaal ontwikkeld die inzetbaar is bij alle documentaires. Dit lesmateriaal is geschikt voor de onderbouw van het voortgezet onderwijs. Je vindt de les onderaan deze pagina.

  • Alle leeftijden

Bibi Fadlalla Nederland 2016, 19 min

Ga direct naar het lesmateriaal
Thema Identiteit
Filmkenmerken 6-30 minuten

Lesmateriaal

Volg ons ook op:

Bekijk ook eens

Bekijk alle films
Volg ons op