Das Glaszimmer

De Tweede Wereldoorlog vanuit het standpunt van een jongen die deel gaat uitmaken van de Hitlerjugend.

In Duitsland, kort voor het einde van de Tweede Wereldoorlog, ontvluchten de elfjarige Felix en zijn moeder de bombardementen. In het dorp waar ze opgevangen worden is Hitler populair. In het begin vindt Felix het spannend om met de nazi’s mee te doen, maar gaandeweg komt hij achter de waarheid en ontdekt hij hoe het echt zit. Is zijn vader, die soldaat is, nu wel of geen held?

Aan de slag met deze film?

Via de “Bekijk de film”-knop bovenaan deze pagina wordt je doorgestuurd naar de pagina van NPO Start waar deze film gratis te bekijken is. Movies that Matter festival heeft een gratis LessonUp les gemaakt ter voorbereiding van de film Das Glaszimmer. Deze les is ontwikkeld voor klas 1 en 2 van het vmbo en gaat in op thema’s die tijdens oorlog spelen. Hoe was het bijvoorbeeld om kind te zijn tijdens WOII, hoe ga je om met groepsdruk en hoe kun bepalen wie goed of fout is. Is dat wel zo duidelijk in tijden van oorlog? Vind de les hieronder.  

Wil je de film liever in de bioscoop kijken? Boek dan een losse vertoning bij een bioscoop bij jou in de buurt. Meer informatie op de site van Movies that Matter.

Vakpagina Geschiedenis
Ben je geschiedenisdocent? Vind de laatste filmtips en lesideeën op de vakpagina Geschiedenis.

  • Let op met kinderen tot 12 jaar
  • Angst

Christian Lerch Duitsland 2020, 94 min

Thema WO2, Familie, Identiteit, Oorlog / conflict / geweld
Filmkenmerken > 61 minuten

Lesmateriaal

Volg ons ook op:

Bekijk ook eens

Bekijk alle films
Volg ons op