Coppelia

Een romantisch en kleurrijk sprookje, gebaseerd op een komisch ballet.

Alles is mooi en kleurrijk wanneer Zwaan en Frans, twee bewoners van een dorp vol dans en muziek, elkaar ontmoeten. Dit verandert snel wanneer de kwaadaardige dokter Coppelius arriveert. Hij belooft de bewoners van het stadje mooi te maken in zijn speciale schoonheidssalon. Al snel ontdekt Zwaan dat de salon niet is wat het lijkt… Kan ze Frans en het dorp redden?

Een grappig, romantisch en soms ook een beetje spannend sprookje. De film is gebaseerd op Het meisje met de ogen van glazuur, een ballet uit 1870. Deze moderne interpretatie is minstens zo speels en theatraal, én zeer geschikt voor een jonge doelgroep. 

Aan de slag met deze film?

Aan de hand van deze film kunnen leerlingen nadenken over de keuzes die de filmmaker maakt. Het gezellige stadje verandert bijvoorbeeld al snel in een grauwe wereld. En waarom zou dokter Coppelius er nou zo uitzien? Deze sterke keuzes maken de film gemakkelijk om samen te bespreken in de klas.

Het Nederlands Film Festival heeft gratis lesmateriaal ontwikkeld dat geschikt is voor groep 5 en 6 van het primair onderwijs. In deze les gaan leerlingen spelenderwijs samen onderzoeken en ontdekken hoe film een verhaal kan vertellen. Vind de les hieronder.

  • Alle leeftijden

Steven de Beul, Ben Tesseur & Jeff Tudor Nederland 2022, 82 min

Ga direct naar het lesmateriaal
Thema Liefde, Humor, Criminaliteit
Filmkenmerken > 61 minuten

Lesmateriaal

Volg ons ook op:

Bekijk ook eens

Bekijk alle films
Volg ons op