Close

Wanneer ben je vrienden en wanneer ben je een stel? Dit coming-of-age drama is een intense verkenning van jongensvriendschap en de (sociale) grenzen die daaraan worden gesteld door hun puberale leeftijdsgenoten. 

Léo en Rémi, twee dertienjarigen boezemvrienden, zijn onafscheidelijk; ze rennen door de bloemenvelden van Léo’s familie, slapen in hetzelfde bed en beleven een natuurlijke, spontane intimiteit, waarbij de borstkas van de een de ander tot kussen kan dienen.

Wanneer de twee naar de eerste klas van de middelbare school gaan, wordt alles anders; hun fysieke omgang met elkaar zorgt voor afkeurende blikken. Als de meiden in de klas vragen of Léo en Rémi ‘een koppel’ zijn, begint Léo afstand te nemen. Rémi is in verwarring; heeft hij iets gedaan wat Léo heeft gekwetst?

Aan de slag met deze film?

Via de “Bekijk de film”-knop bovenaan deze pagina vind je een handig overzicht waar je de complete film kan bekijken. De film is bovendien te boeken voor besloten schoolvoorstellingen in filmtheaters door het hele land. Neem hiervoor contact op met een filmtheater of bioscoop in de buurt. Of kijk voor meer informatie voor het boeken van een schoolvoorstelling op deze pagina.

De Belgische organisatie JEF maakte de onderstaande lesmap in opdracht van filmdistributeur Lumière. Er wordt in deze lesmap ingezoomd op de productie van de film, de thematiek en de verhaallijn, maar er wordt ook interessante filmtechnische duiding meegegeven. De lesmap is doorspekt met weetjes, vragen en methodieken.

N.B. De film behandelt heftige thema's, daarom voornamelijk interessant voor een oudere doelgroep.

  • Let op met kinderen tot 12 jaar
  • Angst
  • Grof taalgebruik

Lukas Dhondt België 2022, 105 min

Ga direct naar het lesmateriaal
Thema Afscheid / dood, Coming of age, Identiteit, LHBTQIA+, Liefde, Vriendschap
Filmkenmerken > 61 minuten

Lesmateriaal

Volg ons ook op:

Bekijk ook eens

Bekijk alle films
Volg ons op