Champ

Esma (14) is een kickbokstalent met de ambitie om ‘s werelds beste vechter te worden. Ze is niet bang voor haar tegenstanders, maar wel om haar ernstig zieke moeder te verliezen.

De film laat zien hoe Esma ondanks haar continue angst hard werkt om zich voor te bereiden op haar moeilijkste partij ooit. Maar hoe vecht je voor een toekomst die zowel opwindend als beangstigend is? Met de opdrachten van het IDFA gaan de leerlingen in op de verschillende documentaire-technieken, en krijgen zij de kans hun eigen belevingswereld te verwoorden. De leerlingen komen in deze les nader tot elkaar en leren de kracht van kwetsbaarheid kennen. 'De film toont een gevoelig portret van de Marokkaans-Nederlandse cultuur, familie en vechterslust' - Docent CKV

Aan de slag met deze film?

Via de "Bekijk de film"-knop bovenaan deze pagina word je doorgestuurd naar de pagina van Schooltv waar deze documentaire gratis te bekijken is.

IDFA lesmateriaal & schoolvoorstelling
Het filmfestival IDFA ontwikkelde een gratis les (voor vo klas 3 en 4) bij deze film, de Schoolfilm van de Maand december 2021. Daarnaast heeft IDFA algemeen lesmateriaal ontwikkeld dat inzetbaar is bij alle documentaires. Dit lesmateriaal is geschikt voor de onder- en bovenbouw van het voortgezet onderwijs en creatieve mbo-opleidingen. Je vindt deze lessen onderaan deze pagina. Ook is het mogelijk om met je klas de film te bekijken als onderdeel van de interactieve schoolvoorstelling "Feit of fictie? (VO)"  of "Echt Gebeurd? (PO)" in IDFA Vondelpark in Amsterdam.

Let op: dit lesmateriaal is niet specifiek ontworpen voor het vak Nederlands, maar de film is daarvoor wel inzetbaar. Kijk op deze pagina voor inspiratie voor geschikte films en (algemeen) lesmateriaal: https://filmeducatie.nl/nederlands-lessen.

  • Alle leeftijden

Cassandra Offenberg Nederland 2019, 16 min

Ga direct naar het lesmateriaal
Thema Familie, Afscheid / dood, Sport / beweging, Coming of age, Identiteit
Filmkenmerken 6-30 minuten

Lesmateriaal

Volg ons ook op:

Bekijk ook eens

Bekijk alle films
Volg ons op