#ChallengeTheChallenge

Een internet challenge heeft fatale gevolgen voor de zestienjarige Tim. In de korte film delen leeftijdsgenoten hun ervaringen met verschillende challenges, van de Water Bucket Hat Challenge tot de Chocking Challenge. Bijna alle leerlingen zijn wel eens in aanmerking gekomen met een challenge.

Deze jongerenfilm is gericht op de leeftijd 14 t/m 18 jaar. Challenges lijken een grappige en onschuldige uitdaging maar het kan leiden tot ernstige gevolgen. De film is bedoeld om het gevaar van internet challenges onder de aandacht te brengen en het onderwerp bespreekbaar te maken om zo ongelukken te voorkomen.

Aan de slag met deze film?

Deze korte film is gratis te bekijken via de “Bekijk de film”-knop bovenaan deze pagina. De film is tot stand gekomen door stichting T.I.M. Meer informatie over stichting Tegen Internet Misstanden is te vinden op hun site. Naast de korte film #challengethechallenge hebben ze meer aanbod voor in de klas met betrekking tot het thema groepsdruk en challenges.

- Korte animatie Spin the bottle: Deze korte anime animatie film is gemaakt in opdracht van stichting T.I.M. In deze film gaat een groepje jongeren samen flesje draaien maar dan met een iets andere wending. In de film staat het thema groepsdruk centraal. Bekijk de gratis film hier.

- Documentaire The Choking Game: In deze documentaire word het persoonlijke verhaal van de dood van Tim verteld. Zijn ouders en zus zijn aan het woord, en waarschuwen andere voor internet challenges. Bekijk de gratis documentaire hier.

- Lesmateriaal: Er is bijpassend lesmateriaal gemaakt. Hierin komen de onderwerpen groepsdruk en challenges naar voren. Daarnaast wordt de animatiefilm Spin the bottle besproken in deze les. De les is uitermate geschikt om te gebruik in een mentorles in het voortgezet onderwijs. Vind de les hieronder.

Sara van Oostrum Nederland 2019, 7 min

Ga direct naar het lesmateriaal
Thema Afscheid / dood, Mediawijsheid, Pesten, Vriendschap
Filmkenmerken 6-30 minuten
Volg ons ook op:

Bekijk ook eens

Bekijk alle films
Volg ons op