Captain Nova

Een spannend sciencefiction-avontuur dat op subtiele wijze vragen stelt over klimaatverandering.

Het is 2050 en de aarde is verworden tot een onleefbare woestijn. Gevechtspiloot Nova krijgt de opdracht om terug te reizen in de tijd om een allesvernietigende milieuramp te voorkomen. Maar het tijdreizen heeft een bijwerking: Nova wordt weer jong en niemand gelooft dat zij, als twaalfjarig meisje, de wereld komt redden. Behalve Nas, een tiener die Nova en haar vliegende robotje uit handen probeert te houden van de geheime dienst.

Captain Nova is een spannende sciencefictionfilm, die de jeugdige kijker aanspreekt door de jonge hoofdpersonages. Bovendien snijdt de film op subtiele wijze het onderwerp klimaatverandering aan door de vraag op te werpen of het verantwoord is dat wij de kinderen van de toekomst met dit probleem opzadelen.

Aan de slag met deze les?

Onderaan deze pagina is aanvullend lesmateriaal te vinden dat bestaat uit een presentatie met vragen en opdrachten voor de leerlingen en een begeleidende lesbrief voor de leerkracht. Aan de hand hiervan leren leerlingen (nadenken) over het genre, de verhaalstructuur en symboliek. De film is beschikbaar via verschillende aanbieders, zie hiervoor de link bovenaan de pagina.

  • Let op met kinderen tot 6 jaar
  • Angst

Maurice Trouwborst Nederland 2021, 86 min

Ga direct naar het lesmateriaal
Thema Klimaat, Industrialisatie, Familie, Vriendschap
Filmkenmerken > 61 minuten
Volg ons ook op:

Bekijk ook eens

Bekijk alle films
Volg ons op