Buiten de Pistes

Een hilarische slapstick over twee reddingwerkers. Hoe komen ze "veilig" met de gewonde skiër weer in het dal?

Een korte film over een reddingsoperatie dat niet helemaal volgens plan gaat. De twee niet zo slimme redders moeten een verraderlijke berg zien af te dalen met een gewonde man.

Aan de slag met deze film?

Deze korte film is gratis te bekijken via de “Bekijk in de klas”-knop bovenaan deze pagina. Cinekid heeft een bijbehorende les gemaakt voor groep 5 t/m 8 van het primair onderwijs. De les is speciaal samengesteld om het thema winter in de klas te bespreken door middel van film. De les leert leerlingen

Buiten de Pistes maakt ook deel uit van de les 'Kort maar Krachtig', samen met de films De Vlieger en Alles op z'n Tijd. Deze les is gemaakt door Cinekid voor groep 5 t/m 8 van het primair onderwijs. In de bijbehorende les in LessonUp gaan leerlingen in op verschillende animatiefilms en een korte fictie film. Aan de hand van korte filmfragmenten en plaatjes worden er vragen en opdrachten aangeboden. Met deze opdrachten en vragen maken de kinderen kennis met verschillende aspecten die bij animatiefilms horen, zoals het gebruik van stop-motion en wat foley artiesten doen; het maken van filmgeluiden. Aan het einde van deze les gaan ze zelf aan de slag als een echte foleyartiest.

Léo Brunel, Loris Cavalier, Camille Jalabert en Oscar Malet Frankrijk 2018, 6 min

Thema Humor, Sport / beweging
Filmkenmerken 6-30 minuten

Lesmateriaal

Volg ons ook op:

Bekijk ook eens

Bekijk alle films
Volg ons op