Boy Cheerleaders

In deze documentaire wordt het eerste jongens cheerleading team van England gevolgd in de aanloop naar de nationale kampioenschappen. Die aanloop verloopt niet altijd even soepel

Het leven valt voor de jongens uit het team niet altijd even makkelijk. De documentaire zoomt in op drie van de teamleden, die tussen opnames van de training door vertellen over de rol van sport, hun moeder en de afwezigheid van een vader in hun leven. Het team lijkt een belangrijke houvast te zijn voor zowel de jongens als hun moeders en speelt zelfs een rol in de opvoeding. De jongens leren met standjes om te gaan, samen te werken, door te zetten en zichzelf te overtreffen. En waar hun moeders vaak al moeizame levens achter de rug hebben, is er voor hen ruimte om te dromen.

Aan de slag met deze film?

Via de “Bekijk de film”-knop bovenaan deze pagina wordt je doorgestuurd naar de pagina van IDFA waar deze film te bekijken is. Middels Docschool Online stelt IDFA kosteloos een grote hoeveelheid documentaires beschikbaar speciaal voor het Nederlandse onderwijs. Docenten kunnen gratis een account aanmaken waardoor ze de film gratis kunnen vertonen in de klas. Daarnaast heeft IDFA een gratis bijbehorende les gemaakt. Deze les is geschikt voor de brugklas en bestaat uit een docentenhandleiding en een werkblad voor de leerlingen. Vind de PDF's hieronder.

James Newton England 2010, 64 min

Ga direct naar het lesmateriaal
Thema Identiteit, Sport / beweging, Vriendschap, Familie
Filmkenmerken > 61 minuten
Volg ons ook op:

Bekijk ook eens

Bekijk alle films
Volg ons op