Bon Bini Holland 2

Nederlandse komedie met allerlei typetjes en een overvloed aan humor. Robertico vraagt zijn vriendin ten huwelijk, maar zij denkt daar heel anders over.

In dit ‘nog onbeskoftere’ vervolg op de hitkomedie vraagt Robertico zijn vriendin Noëlla op Curaçao ten huwelijk, maar zij wil juist een relatiepauze. Hij geeft niet op en reist haar achterna naar Nederland. Daar is een liefdeskaper op de kust verschenen: de knappe en ideale schoonzoon Christiaan. Voor Robertico zit er maar één ding op... de hulp inschakelen van zijn oude FC Kip-vrienden!

Aan de slag met deze film?

Het Nederlands Film Festival heeft gratis lesmateriaal ontwikkeld voor het voortgezet onderwijs. De les gaat in op 'typetjes' en overdrijvingen. De opbouw van een film en de invloed van een filmmaker worden ook besproken. De grenzen van humor staat hierbij centraal. Leerlingen leren nadenken over hoe ver een filmmaker mag gaan en wat voor verantwoording daarbij komt kijken. Het lesmateriaal maakt gebruik van fragmenten met bijbehorende vragen. Vind de les hieronder.

  • Angst
  • Grof taalgebruik
  • Let op met kinderen tot 9 jaar

Jon Karthaus Nederland 2018, 86 min

Thema Vriendschap, Liefde, Humor
Filmkenmerken > 61 minuten

Lesmateriaal

Volg ons ook op:

Bekijk ook eens

Bekijk alle films
Volg ons op