Blood, Sweat, And Takeaways

Drie pond per dag verdienen in de voedselindustrie; zes Britse jongeren ervaren waar hun eten écht vandaan komt.

In Blood, Sweat, And Takeaways volgen we zes jonge, Britse voedselconsumenten. Ze maken dagelijks gebruik van de vele opties tot hun beschikking, zoals supermarkten, restaurants en fastfoodketens. Maar zouden ze nog steeds dezelfde keuzes maken, als ze wisten waar al dat voedsel vandaan komt? De jongeren ervaren hoe het is om te leven en werken onder dezelfde omstandigheden als de miljoenen mensen die werkzaam zijn in de Aziatische voedselindustrie.

Een inzichtelijke documentaireserie over waar eten vandaan komt, en wat de menselijke prijs is die betaald wordt voor de voedselindustrie.

Aan de slag met deze film?

Deze film is te bekijken op YouTube via de “Bekijk de film”-knop bovenaan deze pagina. De film is inzetbaar bij Burgerschap of Maatschappijleer onder de thema's voedsel(-industrie), globalisatie en industrialisatie.

Algemeen lesmateriaal

IDFA Amsterdam heeft algemeen lesmateriaal ontwikkeld die inzetbaar is bij alle documentaires. Dit lesmateriaal is geschikt voor de onder- en bovenbouw van het voortgezet onderwijs en creatieve mbo-opleidingen. Je vindt de les onderaan deze pagina.

  • Let op met kinderen tot 9 jaar
  • Angst
  • Grof taalgebruik

Anna Stickland Verenigd Koninkrijk 2009, 57 min

Ga direct naar het lesmateriaal
Thema Voedsel(-industrie), Industrialisatie, Globalisatie
Filmkenmerken 31-60 minuten

Lesmateriaal

Volg ons ook op:

Bekijk ook eens

Bekijk alle films
Volg ons op