Binti

Krijgt ieder kind dezelfde kansen? Speelfilm over een twaalfjarig meisje dat ervan droomt om een bekende vlogger te worden. Haar dromen worden echter bemoeilijkt doordat de politie haar en haar vader het land wil uitzetten.

De 12-jarige Binti droomt ervan om een bekende vlogger te worden zoals haar idool Tatyana. Maar wanneer ze op een dag met haar papa Jovial moet vluchten voor de politie, die hen het land wil uitzetten, ontmoet ze Elias. Terwijl Binti hem al vloggend helpt met zijn Red de Okapi Club, rijpt er bij haar een perfect plan: haar papa moet trouwen met Elias z'n mama, zodat ze in het land kunnen blijven.

Aan de slag met deze film?

Via de “Bekijk in de klas”-knop bovenaan deze pagina is te zien waar de film online beschikbaar is. Het Nederlands Film Festival heeft gratis lesmateriaal ontwikkeld dat geschikt is voor groep 7 en 8. Aan de hand van verschillende fragmenten leren leerlingen over de verschillen tussen film en vlogs. Subjectiviteit in vlogs staat centraal en er is een mogelijkheid om zelf vlogs te maken in de klas. Vind de les hieronder.

  • Angst
  • Let op met kinderen tot 6 jaar

Frederike Migom België 2019, 90 min

Thema Familie, Migratie / vluchten, Mediawijsheid
Filmkenmerken > 61 minuten

Lesmateriaal

Volg ons ook op:

Bekijk ook eens

Bekijk alle films
Volg ons op