Kleurrijke en toegankelijke animatiefilm over de emotionele binnenwereld van een meisje dat na een verhuizing moeite heeft om haar draai te vinden.

Het leven van de elfjarige Riley staat op zijn kop wanneer ze vanwege de nieuwe baan van haar vader moet verhuizen. In haar hoofd strijden verschillende emoties (de personages Plezier, Verdriet, Woede, Angst en Afkeer) om de controle. Wanneer daardoor de stabiliteit van Riley’s herinneringen en mentale staat in gevaar komt, proberen Plezier en Verdriet samen orde op zaken te stellen.

In deze kleurrijke animatiefilm hebben de vijf basisemoties hun eigen personage, met bijbehorend karakter en elk met een eigen kleur. Zo maakt de film, door de personificatie van emoties en het bieden van een inkijkje in Riley’s binnenwereld, het onderwerp emoties en mentaal welzijn toegankelijk en bespreekbaar.

Aan de slag met deze film?

Via de “Bekijk in de klas”-knop bovenaan deze pagina is te zien waar de film beschikbaar is. De film kan een startpunt vormen voor het bespreken van emoties, mentaal welzijn en omgaan met moeilijke situaties. Ook is bij de film lesmateriaal beschikbaar van filmfestival InScience, te vinden onderaan deze pagina, met (vanaf pagina 3) vragen en opdrachten over de film en emoties.

  • Alle leeftijden

Pete Docter, Ronnie del Carmen Verenigde Staten 2015, 95 min

Ga direct naar het lesmateriaal
Thema Verbeelding / fantasie, Identiteit
Filmkenmerken > 61 minuten
Volg ons ook op:

Bekijk ook eens

Bekijk alle films
Volg ons op