Alles mag

Een korte film over een Brabantse jongen die op een Amsterdamse basisschool een spreekbeurt houdt over zijn favoriete feest: carnaval. Nadat zijn klasgenoten hem eerst belachelijk maken ontdekken zij gaandeweg dat het feest echter een dubbele betekenis voor hem heeft gekregen...

Tygo, een 11-jarig jochie uit Brabant, houdt vlak na zijn verhuizing naar Amsterdam een spreekbeurt over carnaval. Wat begint als een algemene uitleg over het feest en de fanfare waarvan hij deel uitmaakte, loopt uit op een persoonlijk verhaal over de scheiding van zijn ouders. Hoewel zijn vader altijd zegt dat met carnaval alles mag en Tygo ervan droomt om bij de majorettes te gaan, toont zijn vader hem tegelijkertijd dat je zelfs met carnaval te ver kunt gaan.

"Met carnaval worden de regels wat losser. Alles mag, of eigenlijk toch niet en kun je ook te ver gaan?" (Lees het interview met Steven Wouterlood.)

Aan de slag met deze film?

Deze korte film is gratis te bekijken via de “Bekijk in de klas”-knop bovenaan deze pagina. In de bijbehorende les op LessonUp ontdekken de leerlingen hoe het hoofdpersonage van de film is opgebouwd en onderzoeken zij hun eigen favoriete feest.

  • Alle leeftijden

Steven Wouterlood Nederland 2014, 23 min

Ga direct naar het lesmateriaal
Thema Familie, Feestdagen, Identiteit
Filmkenmerken 6-30 minuten

Lesmateriaal

Volg ons ook op:

Bekijk ook eens

Bekijk alle films
Volg ons op