All Quiet on the Western Front (2022)

All Quiet on the Western Front vertelt het aangrijpende verhaal van een jonge Duitse soldaat aan het Westelijk Front van de Eerste Wereldoorlog.

Paul Baumer en zijn vrienden Albert en Muller nemen vrijwillig dienst in het Duitse leger, aangespoord door romantische dromen van heldhaftigheid. Vol opwinding en patriottische hartstocht marcheren de jongens enthousiast een oorlog in waarin ze geloven. Maar eenmaal aan het westelijke front slaat de aanvankelijke euforie van de oorlog om in wanhoop en angst terwijl ze vechten voor hun leven, en elkaar, in de loopgraven.

All Quiet on the Western Front vertelt het aangrijpende verhaal van een jonge Duitse soldaat aan het Westelijk Front van de Eerste Wereldoorlog. Kort na het begin van de gevechten in oktober 1914 veranderde het westfront in een loopgravenoorlog. Aan het einde van de oorlog, in november 1918, waren er meer dan drie miljoen soldaten gestorven voor hooguit een paar honderd meter terreinwinst.

Deze film van regisseur Edward Berger is gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Erich Maria Remarque.


Stream de complete film in je klas

Deze film is te streamen via deze link.

Lessuggestie

Vergelijk deze film met All Quiet on the Western Front uit 1930. Bekijk deze YouTube Playlist waarbij scènes naast elkaar zijn gemonteerd.

Vakpagina Geschiedenis
Ben je geschiedenisdocent? Vind de laatste filmtips en lesideeën op de vakpagina Geschiedenis.

  • Angst
  • Geweld
  • Let op met kinderen tot 12 jaar

Edward Berge Duitsland, Verenigde Staten 2022, 147 min

Thema Oorlog / conflict / geweld, Europa, Boekverfilming, Industrialisatie
Filmkenmerken > 61 minuten
Volg ons ook op:

Bekijk ook eens

Bekijk alle films
Volg ons op