2040

Om klimaatverandering tegen te gaan, kunnen mensen nu en toekomstige generaties de al beschikbare en bruikbare oplossingen inzetten door deze te omarmen. Hiermee kan in 2040 een regeneratieve toekomst bereikt worden.

De Australische Damon Gameau maakt een documentaire, omdat zijn vierjarige dochter de zorg voor de planeet zal hebben. Damon gaat in gesprek met vernieuwers en veranderingsmakers, die pionieren met de beste oplossingen die vandaag al beschikbaar zijn om de gezondheid van de planeet en samenlevingen te verbeteren. De oplossingen zijn gericht op klimaat, economie, technologie, het maatschappelijk middenveld en landbouw en duurzaamheid. Er wordt een pad uitgestippeld tot 2040, waarin veranderingen tot een ecologisch, duurzaam en rechtvaardigere toekomst kunnen leiden. 2040 zit vol hoop over de mogelijkheid om veranderingen door te voeren die de koers voor de mensheid en de planeet zullen veranderen. De volgende generatie moet dit zien, ernaar streven en geloven dat dit mogelijk is.

Aan de slag met deze documentaire?
Via de "Bekijk de documentaire"-knop bovenaan deze pagina kom je uit op de website van Climate Cleanup. Hier kun je de documentaire huren of bekijken met een wachtwoord die je kunt aanvragen via act@climatecleanup.org.

Bij deze documentaire is lesmateriaal in het Engels bijgevoegd, die via de zes links onderaan deze website te vinden zijn. De lesbrieven zijn via de links te downloaden en ze zijn opgedeeld in Lesson Plan, Student Worksheet en Teacher Content Info. De lesbrieven bevatten werkopdrachten, die leerlingen activeren om thuis of in de klas aan de slag te gaan met duurzaamheid.

Regie: Damon Gameau Productie: GoodThing Productions Distributie: Climate Cleanup Australië 2019, 132 min

Ga direct naar het lesmateriaal
Thema Familie, Klimaat, Natuur / dieren, Uitvindingen, Voedsel(-industrie), Opvoeding, Industrialisatie
Filmkenmerken > 61 minuten
Volg ons ook op:

Bekijk ook eens

Bekijk alle films
Volg ons op