Ontdek LessonUp voor het vak aardrijkskunde

Ken je het gratis lesmateriaal in LessonUp al? Dit zijn digitale lessen bij de beste films. De lessen zijn zo gemaakt dat je makkelijk vragen bij elkaar kunt 'shoppen' voor een perfecte les voor jouw leerlingen. Gebruik ze om je eigen perfecte les te maken.

Het niveau en de voorgestelde leerjaren biedt slechts een richtlijn. Want we geloven dat je met film elk thema dichterbij brengen voor alle leerlingen; dat is de kracht van film. Groot voordeel van de LessonUps is dat de beste fragmenten daarin al voor je klaarstaan.

Ecologie, waterschaarste, Zuid-Afrika

Havo, vwo I Leerjaar 3-6 I SCENES FROM A DRY CITY belicht de watercrisis in Kaapstad en de angst voor 'Day Zero', de dag waarop de kraan wordt dichtgedraaid.

Open LessonUp

Klimaatvluchtelingen, invloed van industrie, VS

Vmbo g, t I Leerjaar 4 I LOWLAND KIDS neemt je mee naar een klein, idyllisch eiland in de bayou van Louisiana. De laatste twee tieners die er wonen, vechten om hier te blijven. Want de kust verdwijnt langzaam door klimaatverandering.

Open LessonUp

Stijgende zeespiegel, klimaatverandering, Oceaniƫ

Vmbo-t, mavo, havo, vwo I Leerjaar 4-6 I Volg de strijd van de sympathieke Anote Tong, president van de eilandenstaat Kiribati in ANOTE'S ARK. Om zijn bevolking te beschermen tegen de stijgende zeespiegel vecht Tong voor aandacht. Is hij nog op tijd?

Open LessonUp

Mineralenhandel, telefoons, burgeroorlog, Congo

Mbo, vmbo, mavo I Leerjaar 4, studiejaar 1-4 I Wil jij nog steeds berichtjes via je telefoon versturen als je zou weten dat dit een leven in Congo kost? Want dat is mogelijk het geval. Daarom gaat filmmaker Frank Poulsen op onderzoek uit in BLOOD IN THE MOBILE.

Open LessonUp
Volg ons op