Vanaf eind juni nieuwe regeling Filmfonds: Bijzondere Bijdrage Filmeducatie

Leestijd ca. 2 minuten

Vanaf eind juni kunnen ervaren filmeducatie-aanbieders bij het Nederlands Filmfonds een aanvraag indienen voor bijzondere bijdragen voor educatieve projecten voor jongeren onder de 18 jaar. Met deze bijzondere bijdrage kunnen speciale educatieve projecten worden ontwikkeld voor kinderen en scholieren die minder goed aansluiting hebben op het huidige aanbod filmeducatie.

De regeling Bijzondere Bijdrage Filmeducatie, met bijdragen van €25.000 tot €100.000, richt zich op filmeducatieve projecten die nog schaars zijn binnen het huidige aanbod. Denk aan activiteiten voor peuters, kleuters, praktijkonderwijsleerlingen, jonge nieuwkomers, en dove, slechthorende of slechtziende kinderen.

De Bijzondere Bijdrage Filmeducatie heeft als doel deze jongeren en kinderen de kans te geven om op een verdiepende manier met film in aanraking te komen, via speciaal voor hen ontwikkelde educatieve projecten. Zo krijgen zij – het toekomstige publiek van de (Nederlandse) film – de kans om de kracht en schoonheid van film te ervaren. Ze ontwikkelen een kritische blik op en leren betekenis te geven aan de films die ze zien én maken tijdens de projecten.

Wil je weten of jouw filmeducatie-project in aanmerking komt voor de subsidie Bijzondere Bijdrage Filmeducatie? Bekijk alle informatie en voorwaarden op de website van het Nederlands Filmfonds.

Aanvragen kunnen tot maandag 16 september 2024, 17:00u worden ingediend.

Headerbeeld: still uit 'De Kinderen van Juf Kiet' (Peter en Petra Lataster, 2017)

Deel artikel op

Bekijk ook eens

Bekijk alle artikelen
Volg ons op