Met je klas naar een filmfestival: aanmeldingen zijn geopend

Leestijd ca. 5 minuten

Landelijk

Wist je dat veel filmfestivals speciale voorstellingen organiseren voor scholen? Wij hebben alle festivals waar je je klas nu voor kan aanmelden op een rijtje gezet!

International Film Festival Rotterdam (IFFR)

International Film Festival Rotterdam (IFFR) maakt film een essentieel onderdeel van de persoonlijke en culturele ontwikkeling van kinderen en jongeren. Het hele jaar door kun je bij IFFR terecht voor een uitgebreid programma voor het po, vo, so, vso en mbo. De schoolvoorstellingen tijdens het festival vinden plaats op 26 januari en van 29 januari t/m 2 februari 2024. Welke (korte) films er dit jaar vertoond zullen worden is nog een verrassing. Het nieuwe aanbod staat naar verwachting vanaf december 2023 op de website.

Meld je nu aan

International Documentary Filmfestival Amsterdam (IDFA)

Tijdens het International Documentary Filmfestival in Amsterdam gaan de nieuwste en beste documentaires in première. De schoolvoorstellingen vinden plaats op donderdag 9 en vrijdag 10 november, en van maandag 13 t/m vrijdag 17 november. Het programma is nu bekend. De inschrijfperiode is gestart en loopt t/m 23 september 2023.

Meld je nu aan

Cinekid

In de herfstvakantie vindt de 37ste editie van het Cinekid Festival plaats. De films zijn voor en tijdens de herfstvakantie te zien in de regio Amsterdam, en sluiten aan bij mediawijsheid, burgerschap, kritisch kijken en filmeducatie. Het scholenprogramma vindt plaats van 16 t/m 20 oktober.

Meld je nu aan

Nederlands Film Festival (NFF)

Jaarlijks vindt het Nederlands Film Festival plaats. Anderhalve week is Utrecht de filmhoofdstad van Nederland. Op 22, 25 en 26 september helpt NFF je om van jouw leerlingen beeldbewuste kijkers te maken. Elke dag kijken miljoenen kinderen en jongeren naar films, series en video's. Om te zorgen dat zij kritisch leren kijken, eigen verhalen goed kunnen vertellen en filmcultuur begrijpen, investeert het Nederlands Film Festival in het publiek en talent van de toekomst.

Meld je aan vóór 10 juli

Wildlife Film Festival

Tijdens de Educatiedagen van het Wildlife Film Festival van Rotterdam maken leerlingen kennis met de schoonheid van de natuur. Tijdens een bezoek aan WFFR bekijken leerlingen verschillende korte natuurfilms achter elkaar. Alle films zijn Nederlands gesproken of worden Nederlands ondertiteld. De films zullen zij bekijken in filmtheater Cinerama onder begeleiding van een ervaren presentator. Het programma vindt plaats van 1 t/m 3 november.

Meld je nu aan

Deel artikel op

Bekijk ook eens

Bekijk alle artikelen
Volg ons op