Terugblik Aanbiedersoverleg tijdens IFFR

Leestijd ca. 3 minuten

Landelijk

Op 31 januari kwamen een kleine 30 filmtheaters, festivals, workshopleiders en andere netwerkleden bij elkaar tijdens het halfjaarlijkse aanbiedersoverleg. Ditmaal bezochten ze International Film Festival Rottterdam (IFFR) om inspiratie op te doen tijdens een kort filmprogramma voor het MBO in LantarenVenster, connecties te leggen tijdens een lunch in Huis Belvedère, en kennis en ervaringen uit te wisselen tijdens het overleg. Na afloop sloten ze aan bij de uitreiking van de filmleraar van het jaar. 

Aanbiedersoverleg 31 januari 2024

Het korte filmprogramma bestond uit een gevarieerd aanbod van zes korte films, elk met een unieke thematiek en variërend van documentaire tot drama en van animatie tot experimenteel. Iedere film werd kort nabesproken door een moderator van IFFR. 

Gedurende het daaropvolgende overleg werden essentiële punten besproken waar het netwerk de komende tijd mee aan de slag zal gaan. Er werd onder andere gepraat over de selectie van korte films voor filmblokken op festivals en voor filmtheaters, het testen van films en lesmateriaal in samenwerking met docenten en leerlingen voorafgaand aan het organiseren van educatieve vertoningen, en er was ruimte om eigen ervaringen en behoeften te delen.

De dag werd afgesloten met een viering van filmeducatie, waarbij we aansloten bij de ceremonie voor de uitreiking van de 'Filmleraar van het Jaar'.

Over het aanbiedersoverleg

Vanuit Netwerk Filmeducatie organiseren we halfjaarlijks een aanbiedersoverleg voor educatieprofessionals uit de filmsector. Tijdens deze bijeenkomst vinden ontmoetingen plaats, worden er vragen gesteld, ideeën uitgewisseld en ervaringen met elkaar gedeeld.

Ben je als netwerklid werkzaam bij een filmtheater of -festival? We nodigen je van harte uit om het volgende aanbiedersoverleg bij te wonen (datum en locatie n.t.b). Nog geen lid? Bekijk hier hoe het is om netwerklid te zijn en sluit je aan bij ons netwerk.

Deel artikel op

Bekijk ook eens

Bekijk alle artikelen
Volg ons op