Filmleraar René Katerbarg opent webshop met shirts en accessoires voor leraren

Leestijd ca. 3 minuten

Landelijk

Economiedocent én filmleraar René Katerbarg van het Hondsrug College in Emmen deed in 2020 mee aan de verkiezing Filmleraar van het Jaar en geeft nog steeds dagelijks les met film. Hij opende nu ook een webshop met merchandise voor leraren! Hoe zit dat?

  1. Een docent economie met een eigen kledinglijn?

    "Haha ja, het begon met posters. Ik had behoefte aan een aantal grote posters in mijn klaslokaal waar ik dingen op aan kon wijzen. Eentje over hoe inkomstenbelasting werkt bijvoorbeeld, dat vonden mijn leerlingen ingewikkeld. Zo'n poster bestond niet dus maakte ik deze zelf. Ik ontdekte dat ik mijn eigen webshop kon hosten waar je on demand kan laten printen. Van die posters zijn er honderden besteld! Nu, een jaar later, ben ik met T-shirts begonnen. Eigenlijk als grap, gebaseerd op gesprekken in de lerarenkamer. We worden soms echt helemaal gek van die vraag: Heeft u de cijfers al? Dus het T-shirt met de tekst: Nee ik heb de toets nog niet nagekeken is daar het antwoord op. Maar het shirt Gelukkig geef ik geen wiskunde is tot nu toe het meest besteld. Die bedacht ik voor mijn collega, docent geschiedenis, die wiskunde maar ingewikkeld vindt."

  2. En verdien je hier nu ook wat aan?

    "Nee, ik verdien er geen klap aan. Nou goed, er zit een héél kleine marge op. Ik maak niet echt winst maar zeker ook geen verlies. Maar dat is oké hoor. Ik haal er veel plezier uit en heb al veel ideeën voor nieuwe teksten."

  3. Naast deze merchandise nog tijd voor het maken van video's voor je lessen economie?

    "Jazeker! Dat blijf ik doen. Ik zie de cijfers van mijn leerlingen stijgen sinds ik niet meer klassikaal huiswerk uitleg maar ze een zelfgemaakte uitlegvideo meegeef om thuis te kijken. Tijdens die video krijg je ook een paar multiple choice vragen om te checken of je het snapt. Doordat ze dit thuis doen heb ik meer tijd om in de les naast ze te zitten en aan hun vaardigheden te werken. Hierdoor krijg ik veel vaker oh-ja momenten, dan zie je echt het kwartje vallen. De Ecoshow maak ik ook nog af en toe, met die show werd ik samen met mijn collega genomineerd voor de verkiezing Filmleraar van het Jaar. Ik zet die meer in als energizer in de les, trekt heel erg de aandacht vanwege de humor en de explosieve sketches. Ze werken nog steeds goed, deze video’s waar je tussen het lachen door ‘stiekem’ ook van leert."

Bestellen maar!

In de webshop voor leraren van René Katerbarg bestel je posters, T-shirts, mokken, tassen, stickers, sweaters en hoodies. Shoppen maar!!

Zet jij film ook bewust en structureel in in je les? Ben jij misschien ook filmleraar?

Doe mee aan de verkiezing van '23/24!

Deel artikel op

Bekijk ook eens

Bekijk alle artikelen
Volg ons op