Workshop Kijken naar de Oorlog

Meld je aan
Op maandag 15 april is er een workshop Kijken naar de Oorlog in MIMIK Deventer. Marc van Berkel, hoogleraar aan de Hogeschool Arnhem-Nijmegen en bijzonder hoogleraar holocaust educatie, vertelt over het lespakket dat hij samen met Filmhub Oost heeft ontwikkeld. 
Datum
Locatie Mimik Deventer
Categorie
Workshop
Bestemd voor
Leraren Lerarenopleiders Lesontwikkelaars Filmdocenten Cultuuraanbieders Netwerkleden

In de workshop vertelt Marc van Berkel waarom hij dit lespakket voor middelbare scholen heeft ontwikkeld. Hij vertelt hoe hij te werk is gegaan, waarom hij deze films heeft geselecteerd en hoe je zelf als leraar met deze methode aan de slag kan. Aan het einde van de workshop weet je zelf deze methode toe te passen in jouw lessen en kun je samen met jouw leerlingen over oorlogsfilms praten via deze nieuwe methode.

Wat is Kijken naar de oorlog?

Met het lespakket 'Kijken naar de Oorlog' kun je de meest gebruikte films over de Tweede Wereldoorlog met jouw leerlingen bespreken. Dit gebeurt aan de hand van een nieuw ontwikkelde methode. De films zijn geanalyseerd op drie lagen: de historische laag, de filmische laag en de symbolische laag. Er is lesmateriaal ontwikkeld bij de meestgebruikte oorlogsfilms in het onderwijs: The Pianist, Oorlogswinter, Schindler's List, Der Untergang, The Boy in the Striped Pyjamas en Unsere Mütter, Unsere Väter.


📆 
Maandag 15 april
🕰️ 16.30 - 18.00 uur
🏢 MIMIK Deventer
🎟️ Gratis

Deel evenement op
Volg ons op