Uitreiking Filmleraar van het Jaar ‘23/24 @ IFFR | Rotterdam

Bestel je kaartje!
Inspirerende filmeducatiemiddag met uitreiking Filmleraar van het jaar ‘23/24
Datum
Locatie Rotterdam
Categorie
Competitie
Bestemd voor
Filmdocenten Leraren Lerarenopleiders Netwerkleden

Het Internationaal Filmfestival Rotterdam (IFFR) en het Netwerk Filmeducatie organiseren dit jaar samen de uitreiking van de Filmleraar van het jaar.

Zes leraren uit het primair en het voortgezet onderwijs maken kans op de felbegeerde titel: Filmleraar van het Jaar ‘23/24. Verwacht een feestelijke filmeducatiemiddag voor leraren, netwerkleden en iedereen die filmeducatie een warm hart toedraagt.

Aanbieder

Netwerk Filmeducatie

De middag wordt gepresenteerd door moderator, stadsdichter, spoken-wordartiest en workshopleider Swendeline Ersilia en staat in het teken van inspiratie. IFFR laat zien hoe je film kunt inzetten om leerlingen te activeren en zich te leren uitdrukken.

Gender & identiteit bespreekbaar maken
We starten met de vertoning van de korte Mexicaanse film Peccadillo uit het IFFR educatieprogramma 2024. Over Lorenzo die zijn verlangen om zijn vrouwelijke kant te ontdekken geheim moet houden omdat dit conflicteert met zijn religieuze familie. Hij staat voor de keuze: met deze leugen blijven leven of uit de kast komen. Swendeline Ersilia bespreekt in de zaal hoe je complexe onderwerpen als seksualiteit, gender en identiteit bespreekbaar kunt maken in de klas met behulp van film.

Feestelijke uitreiking
De winnaars van de vorige editie, Dorien Nannes en Maud Jacobs, zullen het stokje overdragen. De winnaar is gedurende één schooljaar het boegbeeld voor filmeducatie in het onderwijs, en mag als teacher in residence bij Netwerk Filmeducatie aan de slag om filmlessen te ontwikkelen. Naast een geldprijs, een filmtheaterbezoek met de hele klas en een Cineville-abonnement, mag de winnaar als hoofdprijs deelnemen aan de enige post-hbo jaaropleiding filmeducatie: On the Movie, t.w.v. 3000 euro. Het programma wordt afgesloten met een informele borrel om 17.15 uur. Stemmen op je favoriet kan nog tot 15 januari 2024!

Tickets
De uitreiking vindt plaats op woensdag 31 januari 2024 en start om 16:00 uur in LantarenVenster in Rotterdam. Om 17.15 uur proosten we samen op de pracht en kracht van filmeducatie. Alle leraren en netwerkleden zijn welkom om zich bij deze (gratis) feestelijke vertoning aan te sluiten! Bestel gauw je kaartje!

Kom je met je collega's naar deze inspirerende filmeducatiemiddag?

Bestel hier je gratis kaartje!

Deel evenement op
Volg ons op