Training: Modereren voor het Speciaal Onderwijs | so | Rotterdam

Meld je aan
Leer omgaan met kinderen uit het speciaal onderwijs die op bezoek komen in het filmtheater.
Datum
Locatie Rotterdam
Categorie
Bijeenkomst Nascholing Workshop
Bestemd voor
Filmdocenten Vertoners Cultuuraanbieders

Op woensdag 20 september geeft Trudie Verhoeff, coach in onderwijs en cultuureducatie, een training bij LantarenVenster in Rotterdam, van 09.00u tot 12.30u. In deze gratis training leer je om te gaan met kinderen uit het speciaal onderwijs wanneer deze op bezoek komen in het filmtheater.

Aanbieder

IFFR

Tijdens de training komen de volgende onderwerpen aan bod:

- Je doet kennis op over de verschillende clusters in het speciaal onderwijs en over de specifieke behoeften van kinderen met een beperking.
- Je ervaart het perspectief van kinderen met een beperking in een voor hen onbekende omgeving.
- Je wisselt ervaringen uit met collega's.

De workshop wordt gegeven door Trudie Verhoeff. Zij is zelfstandig trainer en coach in onderwijs en cultuureducatie. Naast cultuureducatie heeft Trudie zich gespecialiseerd in groepsdynamica en teambuilding. Zij traint schoolteams in sociaal-emotionele vaardigheden en coacht kunstenaars en kunstdocenten bij de uitvoering van hun werk in het onderwijs. Recent ontwikkelde ze de training 'Cultuurdocent in het Speciaal Onderwijs' en geeft deze met veel plezier in opdracht van instellingen voor cultuureducatie.

Het unieke aan deze training is dat deze is gebaseerd op de langere training van 6 bijeenkomsten die het KCR organiseert, maar speciaal voor deze gelegenheid is aangepast naar een programma van 3,5 uur en specifiek is gericht op het gebied van filmeducatie. De training duurt tot 12.30u en aansluitend krijg je een lunch aangeboden bij LantarenVenster.

Over Trudie: "Kenmerkend voor mijn werkwijze is het begeleiden met actieve werkvormen en het faciliteren van ervaringsleren met veel ruimte voor onderlinge uitwisseling".

Aanmelden voor deze training kan via Kim Schonewille, Hoofd Educatie IFFR, door een e-mail te sturen naar k.schonewille@iffr.com. Deze unieke training op 20 september nadert snel, dus meld je zo spoedig mogelijk aan!

Deel evenement op
Volg ons op