Inspiratiedag voor filmvertoners | Dordrecht

Meld je aan
Ontdek wat filmeducatie voor jouw filmtheater (regio Zuid-Holland) kan betekenen, inclusief workshop visie.
Datum
Locatie Filmtheater De Witt, Dordrecht
Categorie
Nascholing Bijeenkomst Workshop
Bestemd voor
Vertoners

Filmeducatie zit in de lift. Scholen weten het medium film steeds vaker te vinden en filmeducatie vindt volop steun bij filmfestivals, filmhubs en cultuurbemiddelaars. Voor (film)vertoners biedt dit veel kansen. Door ruimte te bieden aan filmeducatie in je programmering kun je lokale scholen aantrekken, jonge generaties bezoekers aan je binden, samenwerkingen aangaan met netwerkpartners en laten zien dat jouw filmtheater haar maatschappelijke rol oppakt. Daarom laten we tijdens deze inspiratiedag, gericht op filmvertoners in regio Zuid-Holland, zien welke mogelijkheden filmeducatie biedt en hoe je dat kunt aanpakken.

Deze dag is exclusief toegankelijk voor (film)vertoners. Voor vertoners die willen starten met filmeducatie, vertoners die hun huidige aanbod rondom filmeducatie verder willen ontwikkelen en alles daartussenin. Op 10 oktober presenteert Filmhub Zuid-Holland van 10u tot 15u een programma vol inspiratie over filmeducatie met interessante sprekers, workshops en concrete handvatten om ideeën om te zetten naar educatieve vertoningen. Bovendien is er alle gelegenheid om van elkaar te leren en je netwerk uit te breiden tijdens de interactieve onderdelen, de lunch én de afsluitende borrel.


Een paar tipjes van de sluier over het programma:

  • Yori Thijssen van EYE Filmmuseum en Netwerk Filmeducatie laat je kennismaken met de Korte Film Poule. KFP is een abonnement op een ruim aanbod korte films die je, naast de reguliere programmering, ook kunt inzetten voor educatieve programma’s voor elk onderwijsniveau.

  • Joris Oprins, maker en medeoprichter van animatiestudio Job, Joris & Marieke, geeft een keynote over het maakproces. Hij laat zien welke mogelijkheden hun films bieden voor filmeducatie en bespreekt de weg van een idee naar een vertoning in jouw filmtheater.

  • Eveline van Stuijvenberg, projectleider van Filmhub Zuid-Holland, geeft de workshop visie-spel, waarin je spelenderwijs met je organisatie een visie verwoordt op filmeducatie.

  • Wereldpremière van 'Hoe bezoek je een filmtheater?’. We leren kinderen en jongeren niet alleen film spreken, maar ook film bezoeken. Met een aantal grappige voorbeelden herinneren we jonge kijkers aan de ongeschreven regels van de filmzaal, voor een optimale kijkervaring voor elke bezoeker.


Ben jij (film)vertoner en benieuwd op welke manieren filmeducatie een waardevolle toevoeging of verdieping kan zijn op jouw activiteiten? Meld je dan aan voor de gratis Inspiratiedag voor filmvertoners via het aanmeldformulier.

Ontdek op 10 oktober wat filmeducatie voor jouw filmtheater kan betekenen.

Meld je aan!

Ben jij filmvertoner in Utrecht of Flevoland en ben je ook geïnteresseerd in het filmeducatieve aanbod in jouw regio? Goed nieuws! Filmhub Midden organiseert op 3 november namelijk ook een vertonersdag over filmeducatie, in De Lieve Vrouw te Amersfoort.

Deel evenement op
Volg ons op