IDFA-Docentendag 2022 | Amsterdam

Kom ook naar deze inspirerende dag vol documentaires, Q&A's en een feestelijke afsluiting
Datum
Locatie Amsterdam
Categorie
Festival
Bestemd voor
Leraren

Laat je inspireren door de mooiste documentaires en hun makers op de 35ste editie van International Film Festival Amsterdam (IDFA) en door bevlogen leraren die film een structurele plek hebben gegeven binnen hun lessen. De IDFA-Docentendag bestaat uit drie programma onderdelen. Je kunt je de hele dag laten meevoeren of je kiest voor één of voor twee onderdelen.

Programma IDFA-Docentendag 2022 | 16 november 2022

9.45 Ontvangst bij de trappen van Eye Filmmuseum met een kopje koffie

10.00 Het Korte Filmblok (schoolvoorstelling vo/mbo, duur: 70')
In dit programma, voor bovenbouw vo en het mbo, houden we plek vrij voor docenten. Het programma bestaat uit drie korte documentaires waarbij reflectie op de beeldtaal van de films voorop staat. Door de gevarieerde filmselectie komen leerlingen en studenten in korte tijd in aanraking met verschillende verhalen, stijlen en vertelvormen. Met Q&A. Meld je (gratis) aan via deze link.

12.30 Competition for Youth Documentary (duur: 90')
Met de meest internationale selectie tot nu toe laat de Youth Competition 14 films zien die het genre van jeugddocumentaire opnieuw uitvindt. Deze middag kijk je twee documentaires uit deze competitie. Ramboy, een kalm en gevoelig portret van de band tussen een grootvader en zijn kleinzoon op het Ierse eiland Achill en Sezer's Summer, over de 14-jarige Sezer die een lange lome zomer doorbrengt in Rotterdam-Zuid. Met Q&A/nagesprek. Kaartje kost 11,50 euro en bestel je via deze link.

16.00 Feit & Fictie workshop + Uitreiking Filmleraar van het Jaar 2022 (duur: 75')
Meestal weet je binnen een paar seconde of iets fictie of non-fictie is. Maar kun je echt op basis van één blik zeker weten waar je naar kijkt? Filmmaker Cassandra Offenberg neemt je mee aan de hand van haar film Champ. Daarna: de uitreiking van de Filmleraar van het Jaar 2022. Dit programma wordt gepresenteerd door de bevlogen docent (en voormalig Leraar van het Jaar) Lucelle Comvalius en wordt afgesloten met een informele borrel. Kaartje is gratis en bestel je via deze link.


Headerbeeld: Hidde Nuijten (aka Meester Hidde) in Eye, docent aardrijkskunde op het Lumion in Amsterdam-West.

Deel evenement op
Volg ons op