Filmuurtje over Leesbevordering & Film | met Caroline Wisse | online

Meld je aan!
In onze filmuurtjes krijg jij van andere leraren praktische werkvormen waarmee jij direct in jouw les met film aan de slag kunt. In dit filmuurtje neemt docent Nederlands Caroline Wisse je mee in de wereld van leesbevordering via filmeducatie.
Datum
Locatie Online
Categorie
Webinar
Bestemd voor
Leraren

In onze filmuurtjes krijg jij van andere leraren tips waarmee jij direct in jouw les met film aan de slag kunt. In dit filmuurtje neemt docent Nederlands Caroline Wisse je mee in de wereld van leesbevordering via filmeducatie.

Ontdek hoe film en lezen elkaar kunnen ondersteunen in ons filmuurtje met docent Nederlands Caroline Wisse! Als expert in leesbevordering in het vmbo (Globe College, Utrecht) én filmleraar in opleiding (Post hbo: On the Movie) weet zij alles over hoe je film combineert met Nederlands. In haar lessen gebruikt zij dan ook film om haar leerlingen enthousiast te krijgen over lezen.

Caroline is ervan overtuigd dat kritisch leren kijken voorwaardelijk is aan kritisch leren lezen. Van interviewtechnieken tot tekstbegrip en perspectieven, Caroline gelooft dat film een belangrijke, ondersteunende rol kan spelen bij leesbevordering én leesplezier.

" Bij een documentaire is de interviewer vaak niet in beeld. Je hoort de vragen niet, maar die worden wél gesteld. Ik laat leerlingen de docu analyseren aan de hand van theorie over open en gesloten vragen, en doorvragen."

Caroline Wisse

In dit filmuurtje deelt Caroline ideeën over hoe jij leerlingen enthousiasmeert over lezen via film. Na dit filmuurtje barst jij van de inspiratie om lezen nog leuker te maken!

Het filmuurtje is gratis en vindt online plaats.

Meld je hier aan

Meer weten over Caroline Wisse?

Caroline Wisse is docent Nederlands in het vmbo (Globe College, Utrecht) én volgt de post-hbo On The Movie om ook filmleraar te worden. Caroline is een gepassioneerd en bevlogen leraar met veel ideeën over hoe film en boek elkaar kunnen ondersteunen.

Verder lezen?
Deel evenement op
Volg ons op