Filmuurtje met Lukas | Filmlessen bij de Week van de Lentekriebels (po) | Online

Meld je aan!
In dit online filmuurtje bereid jij samen met Lukas jouw les bij De Week van de Lentekriebels voor, zodat je deze direct kunt geven!
Datum
Locatie Online
Categorie
Workshop
Bestemd voor
Leraren

In de online filmuurtjes krijg jij allerlei praktische tips waarmee jij direct aan de slag kunt. In dit filmuurtje bereiden we jouw burgerschaps(film)les bij de Week van de Lentekriebels (20 t/m 24 maart) voor. Voor iedere groep hebben we een filmles uitgekozen. De les bestaat uit het kijken van een korte film met je klas en een gesprek met je leerlingen over het eigen lijf, verliefd zijn en verkering. In dit uurtje maakt Lukas je wegwijs door de films en de lessen, zodat jij de les daarna nog maar minimaal hoeft voor te bereiden.

De films & filmlessen bij Lentekriebels sluiten aan bij Burgerschapsdoelen die door SLO zijn ondergebracht bij Oriëntatie op Jezelf en de Wereld (o.a. OJW 34, 37 & 38) en de voorstellen Burgerschap van Curriculum.nu (o.a. Identiteit (4), Diversiteit (5), Solidariteit (6) & Digitaal Samenleven (7)). Ook sluiten de lessen aan bij de SLO kerndoelen Nederlands (o.a. 1,2,3 mondeling taalonderwijs) en de kerndoelen Kunstzinnige oriëntatie (54, 55, 56). Het lesmateriaal is ontwikkeld door IDFA, Taartrovers, Eye Filmmuseum en Nederlands Film Festival.

Aanbieder

Kunst Centraal
Eye Filmmuseum
IDFA
Taartrovers
Nederlands Film Festival

Wil jij ook een filmles geven rondom de Week van de Lentekriebels?

Meld je aan!

Over De Week van de Lentekriebels

De Week van de Lentekriebels vindt dit jaar van 20 t/m 24 maart plaats in het basis- en speciaal onderwijs. Het thema van dit jaar is "Wat vind ik fijn?". Een perfect moment om het met je leerlingen te hebben over verliefdheid, verkering en je lijf. We tippen vier korte films die rondom de Week van de Lentekriebels een goed startpunt bieden om dat gesprek aan te gaan met je leerlingen. Alle films zijn gratis te bekijken en hebben kant-en-klaar lesmateriaal.

Ga direct naar de filmlessen
Deel evenement op
Volg ons op