Filmuurtje met Lukas | Begrijpend kijken in de klas (po leraren) | Online

Meld je aan!
In dit online filmuurtje krijg jij praktische tips om jouw leerlingen kritischer naar beelden te leren kijken.
Datum
Locatie Online
Categorie
Bijeenkomst
Bestemd voor
Leraren

In dit online filmuurtje krijg jij praktische tips en een concreet voorbeeld om jouw leerlingen kritischer naar beelden te leren kijken. Want wat zie je nou eigenlijk wanneer je naar bewegend beeld kijkt? Deze bijeenkomst is vooral interessant voor po-leraren (groep 5-8), maar je bent ook van harte welkom om aan te sluiten als je in het vo les geeft.

Lukas van der Starre laat je zien hoe je de educatieve serie Wat kijk je nou? betekenisvol, interactief en activerend kunt inzetten in jouw klas en daarmee jouw leerlingen bewuster maakt van wat ze zien. Met de zes korte afleveringen (ca 4 minuten) van deze educatieve serie, duik je in de wereld van film, verschillende camerashots, goed acteerwerk en het juiste geluid. Wat kijk je nou? sluit aan bij het thema ‘mediawijsheid’ als onderdeel van de 21e-eeuwse vaardigheden.

Je krijgt in dit uurtje praktische werkvormen en opdrachten bij de serie en aan het eind heb je een kant-en-klare filmles bij de afleveringen die je direct met jouw leerlingen kunt uitvoeren.

" Leuke afwisselende en praktische opdrachten van deze tijd. Goed haalbaar in de praktijk zonder veel voorbereiding. Gebruiksvriendelijk voor de leerkracht."

Reactie van leraar po op de kant-en-klare filmles

Het filmuurtje is online en gratis bij te wonen. Wees welkom!

Meld je aan!

Over 'Wat kijk je nou?'

De afleveringen van de educatieve serie 'Wat kijk je nou?' (van SchoolTV & Eye Filmmuseum) duiken in de wereld van film en vertellen jouw leerlingen (en jou!) alles over het effect van verschillende camerashots, goed acteerwerk en het juiste geluid. Leuk én leerzaam, want door de video’s van 'Wat kijk je nou?' te behandelen kunnen kinderen en jongeren leren om begrijpend te kijken. Dat is een steeds belangrijkere vaardigheid in het huidige medialandschap.

Bekijk de serie hier

Wie is Lukas?

Lukas van der Starre is jarenlang werkzaam geweest als leraar in het basisonderwijs. Zijn filmervaring heeft hij opgedaan bij o.a. de Nederlandse Filmacademie. Nu werkt hij voor Filmhub Midden om zo filmeducatie laagdrempelig en uitvoerbaar te maken voor leraren in Utrecht en Flevoland.

Neem contact op met Lukas
Deel evenement op
Volg ons op