Ben jij docent in het voortgezet onderwijs en wil jij weten hoe je filmeducatie in kan zetten in jouw lessen? Kom dan donderdag 3 november naar de Crash Course Filmeducatie van Filmhub Oost en InScience -International Science Film Festival Nijmegen. Aan het eind van deze crash course heb je een overzicht hoe je filmeducatie vak ondersteunend en vakoverstijgend in kunt zetten, als leermiddel en als leerdoel en welke rol wetenschapsfilm hierbij kan spelen.
Waarom filmeducatie?
Filmeducatie heeft ontzettend veel voordelen. Jongeren omringen zich de hele dag met bewegend beeld. Film sluit daarmee perfect aan op hun belevingswereld.
Filmeducatie werkt daarnaast ook laagdrempelig: het verbeeldt moeilijke materie op een visueel aantrekkelijke, duidelijke manier. Ze zien letterlijk wat er gebeurt. Voor complexe materie als wetenschap de perfecte manier om het makkelijk en begrijpelijk te maken.
Programma
Tijdens deze workshop geven InScience - International Science Film Festival Nijmegen en Filmhub Oost - aanjager van filmeducatie voor Gelderland en Overijssel - een introductie in filmeducatie.
Je gaat zelf aan de slag met een iPad en leert hoe je film kan inzetten als leermiddel en leerdoel. Verder maak je kennis met diverse wetenschapsfilms en de mogelijkheden die daaruit voortvloeien om die in te zetten in jouw les. Tijdens de workshop leer je hoe je film in kan zetten binnen jouw vak. En Filmleraar van het Jaar 2022 van de Regio Oost, Lukas Evers (docent Kunst bij Veluws College Walterbosch Apeldoorn) vertelt hoe je filmeducatie vak ondersteunend en vakoverstijgend in kan zetten.
Aan het eind van deze crash course heb je een overzicht hoe je filmeducatie vakondersteunend en vakoverstijgend in kunt zetten in jouw onderwijs en welke rol wetenschapsfilm hierbij kan spelen.