Beeld en Taal: vakoverstijgend werken | Amersfoort

Meld je gratis aan
Bibliotheek Eemland, NEOS Cultuuronderwijs, Kunst Centraal en Filmhub Midden slaan de handen ineen om leraren uit het voortgezet onderwijs te inspireren bij het inzetten van cultuureducatie voor taal- en leesbevordering.
Datum
Locatie Het Eemhuis, Amersfoort
Categorie
Bijeenkomst
Bestemd voor
Leraren

Hoe kun je op creatieve wijze werken aan taalbevordering in jouw lessen? Bibliotheek Eemland, NEOS Cultuuronderwijs, Kunst Centraal en Filmhub Midden slaan de handen ineen om leraren uit het voortgezet onderwijs te inspireren bij het inzetten van cultuureducatie voor taal- en leesbevordering.

De netwerkbijeenkomst op maandag 2 oktober staat in het teken van Beeld en Taal: hoe kun je met creatieve film- of beeldlessen jouw leerlingen aan de slag laten gaan met taal en verhalen? Je kunt deze middag kiezen uit diverse workshops waarin je inspiratie krijgt voor jouw lessen. Ga aan de slag met het verfilmen van een scène uit een boek, ontdek de wondere wereld van graphic novels of duik in het verbeelden van een gedicht. Met de lesideeën die je krijgt, daag je jouw leerlingen uit én werk je op creatieve wijze aan leesbevordering en leesplezier.

De bijeenkomst is interessant voor iedereen die voor de klas staat met een creatief- of taalvak, maar ook als leraar geschiedenis, maatschappijleer of een ander vakgebied ben je van harte welkom! 

Het wordt een leerzame en gezellige middag waar je met vakgenoten praktische en toepasbare vaardigheden ontwikkelt. Natuurlijk is er ook volop gelegenheid om kennis en inspiratie te delen met je collega-docenten. We sluiten de middag af met een borrel. 

Aanbieder

Kunst Centraal
NEOS Cultuuronderwijs
Bibliotheek Eemland
Deel evenement op
Volg ons op