Basiscursus scenarioschrijven | ScriptAcademy Amsterdam

Schrijf je in
17 mei t/m 21 juni
Datum
Locatie Eye Filmmuseum
IJpromenade 1
Amsterdam
Categorie
Cursus
Bestemd voor
Filmdocenten Leraren Lerarenopleiders

Wil jij je als taaldocent verder verdiepen in het vertellen van filmverhalen? Geef je op voor de basiscursus scenarioschrijven van de ScriptAcademy.

Wat je leert

Scenarioschrijven is een leerbaar vak met regels, voorkeuren en smaak, van Aristoteles tot Netflix. In deze scenariocursus wordt je enthousiasme en inspiratie aangewakkerd en krijg je vakkundig les. Tijdens zes lesdagen maak je grondig kennis met zo’n veertig scenariobegrippen. In hoog tempo oefen je karakteropbouw en dramatische spanning. Je gaat werken met inciting incidents, loglines, subtekst en structuur. Je gaat begrijpen hoe krachtig scenariomiddelen als genre, dialoog, voice-over of flashback functioneren. Handige schrijftechnieken en onzichtbare valkuilen worden met film- en scenariofragmenten gedefinieerd. Met korte schrijfopdrachten oefen je de door jouw opgedane kennis. Het doel is om de scenariokennis over te dragen, zodat je uiteindelijk een synopsis en een kort filmscenario van tien minuten leert schrijven. Jouw werk wordt gelezen en besproken met je groep medecursisten.

Goed om te weten

Toelatingseisen: Geen. Deze scenariocursus is vrij toegankelijk, zij het dat de lessen wel op HBO-plusniveau worden gegeven.
Docenten: Henk Burger (scenarist van o.a. Gewoon Vrienden en After the Tone, dramaturg) en Gemma Derksen (Hoofd Drama bij Omroep MAX)
Basiscursus data: zes vrijdagen – 17, 24 en 31 mei en 7, 14 en 21 juni 2024 van 10.00-16.00 uur
Locatie: EYE Filmmuseum
Prijs:  € 1.650 (voorjaar 2024)

De Basiscursus wordt 3 keer per jaar gegeven: in november/december, maart/april en mei/juni. In mei/juni krijgen mensen die na de zomer met onze opleiding Scenarioschrijven willen starten voorrang.

De studiebelasting is 1 à 2 dagen per week, inclusief de lesdagen. Wij voorzien je van de studiematerialen. Na afronding krijg je desgewenst een certificaat van deelname. Er is geen eindtoets maar je werkt toe naar een scenario van 10 minuten.

Kijk hier voor subsidiemogelijkheden. Ben je lid van VERS, ACT of NBF? Dan krijg je 100 euro korting.

Aanbieder

ScriptAcademy

Enthousiast? Vind meer informatie over de cursus op de website van ScriptAcademy

Meer info
Deel evenement op
Volg ons op