Zeven dingen die ik geleerd heb over tijdreizen

Een luchtige film over een zwaar thema. Een korte film over een slim, fantasierijk jongetje en het verborgen verdriet rondom zijn depressieve moeder.

De achtjarige Markus woont alleen met zijn depressieve moeder en vertelt over de dingen die hij heeft geleerd over tijdreizen. Hij heeft een tijdmachine gebouwd waarmee hij naar de toekomst, het verleden en weer terug kan reizen. Maar "een tijdmachine is eigenlijk helemaal niet zo leuk," aldus Markus. "Je bent er best wel snel op uit gekeken.”

Nu gebruikt Markus de machine alleen nog om af en toe terug te gaan naar plezierige herinneringen, uit de tijd dat zijn moeder zich beter voelde. Een ontroerende en zelfs ietwat schrijnende film die door het perspectief van het achtjarige jongetje wellicht herkenbaar is voor leerlingen die zelf ook te maken hebben met mentale problemen in de familie.

Aan de slag met deze film?

De korte film is gratis te bekijken via de “Bekijk in de klas”-knop bovenaan deze pagina. Met een lengte van nog geen tien minuten is de film geschikt om in de klas te kijken en vervolgens na te bespreken in een gesprek over (het verlangen naar) tijdreizen, onzekerheden van het heden en verleden en/of mentale problemen (in de familie).

  • Alle leeftijden

Jonathan Herzberg Nederland 2016, 9 min

Thema Familie, Verbeelding / fantasie
Filmkenmerken 6-30 minuten
Volg ons ook op:

Bekijk ook eens

Bekijk alle films
Volg ons op