Zeevonk

Wanneer Lena haar vader verliest door een schipbreuk, gaat ze tot het uiterste om te bewijzen dat een mysterieus beest zijn vissersboot tot zinken heeft gebracht.

Lena is een getalenteerde zeilster en skatester. Ze verliest haar vader wanneer zijn vissersboot vergaat op zee. Er wordt gefluisterd dat het ongeluk haar vaders schuld is maar Lena is ervan overtuigd dat er een mysterieus beest rondwaart in de Noordzee, een monster dat het schip deed zinken. Ze gaat tot het uiterste om het bestaan van het monster te bewijzen. Zeevonk is geïnspireerd op het levensverhaal van regisseur Domien en zijn zus Wendy Huyghe, die ook het scenario mede-schreef. "Zeevonk is een erg persoonlijk verhaal voor mij en Wendy en we zijn dan ook erg opgetogen dat we dit met een wereldpremière in Berlijn hebben kunnen bekronen. Verhalen over verdriet en afscheid zijn nodig, hoe jong je ook bent", zei regisseur Domien Huyghe.

Aan de slag met deze film?

Met de "Bekijk de film"-knop bovenaan deze pagina kun je deze film tegen betaling bekijken. De film sluit aan bij het leergebied Burgerschap, Mens en Maatschappij, en bij de thema's coming-of-age, familie en afscheid/ dood. De film roept diverse emoties op door het persoonlijke familieverhaal en de rauwe weergave van verschillende gevoelens. Woede, verwarring, verdriet en angst komen prominent naar voren, en samen met het universele verhaal maken deze de film boeiend en relevant voor zowel jong als oud.

  • Let op met kinderen tot 6 jaar
  • Geweld
  • Grof taalgebruik

Domien Huyghe België, Nederland 2023, 98 min

Thema Afscheid / dood, Coming of age, Familie, Boekverfilming
Filmkenmerken > 61 minuten
Volg ons ook op:

Bekijk ook eens

Bekijk alle films
Volg ons op